Bréking! Vicces kinézetű űrapácák is lesznek a Star Wars 8-ban!

A teknősarcú nőnemű idegenek Ahch-To sziklaszigetén pátyolgatják a morcos, öreg Luke Skywalkert.

Megszokhattuk már, hogy nem múlhat el egyetlen hét sem közepesen érdekes és egyáltalán nem fontos Star Wars-hírek nélkül. Persze egy igazi Csillagok háborúja-fan (mint amilyennek e sorok írója is vallja magát) ugyanúgy falja ezeket is, mint Jabba az ocsmány nassolnivalóit a Jedi visszatérben! Íme az eheti adag Star Wars-hír, a Movieweb cikkei alapján.

Forrás: Vanity Fair / The Walt Disney Company

 

A rajongókat természetesen az idén decemberben mozikba kerülő Az utolsó Jedik tartja lázban, hiszen főszerepet játszik benne a régi trilógia egyik nagy közönségkedvence, Luke Skywalker is. Az Obi-Wan-korba lépett, idős Jedi mesterről egyelőre még mindig csak annyit tudni, hogy A Jedi visszatért óta eltelt 32 évet remeteként élte le az Ahch-To nevű, távoli bolygó egyik eldugott sziklaszigetén – valószínűleg önkéntes száműzetésben, mivel Ben Solo, azaz Kylo Ren az ő tanítványa volt, mielőtt átcsábult volna az Erő sötét oldalára, és lemészárolta Luke többi tanítványát...

A legújabb hírek szerint Luke egy megtört, mogorva, elveszett figura lesz a VIII. részben, aki ugyan érzi, hogy a barátai nagy veszélyben vannak, és hogy a galaxisnak szüksége volna rá – mégsem tesz semmit, csak ül a nagy semmi közepén, és olyanokat zagyvál, hogy épp itt volna már az ideje, hogy vége legyen a Jedi rendnek. Állítólag most fog kiderülni az, hogy Luke sokáig azt hitte, Ben Solo a kiválasztott, ám csak mostanra derült ki az, hogy valójában Rey az, akiben Anakin Skywalkert meghazudtoló intenzitással ott buzog az Erő! A komor háttértörténet, a sötét titkok és nagy kérdés mellé, miszerint Luke vajon ismerte-e korábbról Reyt (netán a lánya-e...) a készítők szerencsére egy csapat furcsa, teknősbéka-szerű, nőnemű idegen lényt is beraktak Ahch-To szigetére, akik amolyan csöndes apácarendként gondoskodnak az idős Jediről.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

És ha már idegenek: Csubi és kis barátja, Porg már most felrobbantották az internetet, pedig még nem is igazán tudjuk, mit fog pontosan csinálni ez a kis cukkermukker vakarcs. Aki az Entertainment Weekly exkluzív jelenetfotója alapján (óriásméretért klikk ide!) szintén a remete Luke sziklaszigetén él, ám valahogyan felkeveredik a Millennium Falconra, egyenesen a pilótafülkébe! Porgot és a sziget többi lakóját a veterán trükkmester, Neal Scanlan találta ki, akinek a forgatási helyszínül szolgáló, írországi Skellig Michael-sziget sziklaszirtjein gubbasztó halászmadarak adták az ötletet.

Ron Howard, a továbbra is cím nélküli Han Solo-szólófilm rendezője pedig megint kirakott egy nem túl informatív forgatási képet a Twitterére, így most megint azt találgatja a fél internet, kik azok az alakok a homályos jelenetfotón.