Bruce Lee lánya kiakadt az új Tarantino-film miatt, mert az apja egy „arrogáns s*ggfej” benne

Shannon Lee nem örül, hogy a Legenda Brad Pitt-tel bunyózik a Volt egyszer egy... Hollywoodban.

Bruce Lee lánya, Shannon Lee producer eléggé kiakadt, amikor meglátta, hogy az apja is szerepel Quentin Tarantino legújabb filmjében, a Volt egyszer egy... Hollywoodban. Az egyik előzetesben ugyanis a harcművészlegenda (akit Mike Moh játszik), azzal vagánykodik a Brad Pitt által megformált kaszkadőrnek, Cliff Booth-nak, hogy az ökle egy halálos fegyver, és sittre vághatják, ha valaki elbénázik valamit az akciójelenetben, és véletlenül úgy megsebesül, hogy belehal.

Na, erre mondta Shannon Lee, hogy ilyesmivel az apja biztosan nem vagánykodott volna egy filmforgatáson:

[Bruce Lee] olyan itt, mint egy arrogáns seggfej, aki tele van kieresztetlen gőzzel, és nem olyasvalaki, aki háromszor keményebben dolgozott ezeknél az embereknél. Nagyon kellemetlen, hogy ha beülök a moziterembe, azt hallom, az emberek röhögnek az apámon. 

Shannon Lee szerint Mike Moh nem is tragikusan fiatalon, 1973-ban elhunyt apját alakítja az 1969-ben játszódó Tarantino-filmben, hanem egy Bruce Lee-karikatúrát. Az igazi Bruce Lee szerinte ugyanis biztosan nem csinált volna olyat, hogy a képességeivel kérkedik a színészek előtt. Pontosan tudta, hogy a filmbéli verekedéseket csak profi harcművészekkel szabad felvenni, a forgatások után viszont szívesen oktatott kungfut olyan küzdősportok iránt fogékony sztároknak, mint Steve McQueen, Roman Polanski, Sharon Tate és James Coburn.

Ez a jelenet, ahol kihívja Brad Pittet, egyszerűen nem ő! Megértem az összes érvet, ami a film mögött húzódik. Értem, hogy a két főszereplő karakter egy-egy antihős, és ez mind a képzelet szüleménye egy dühös, zabolátlan korszakról, amikor köztudottan sok volt a rasszizmus és a kirekesztés. Megértem, hogy azt akarták, Brad Pitt legyen egy szupervagány karakter, aki képes legyőzni Bruce Lee-t is. De nem kellene úgy bánni vele, ahogyan a fehér Hollywood tette, amíg élt. Mindig is azon dolgoztam, hogy megtudhassuk, milyen ember volt Bruce Lee és hogyan élte az életét. Ezt most mind lehúzták a WC-n azzal, hogy az apámat egy ilyen arrogáns bokszzsáknak ábrázolták.

A Guardian Bruce Lee lányának felháborodása után megszólaltatta magát Tarantinót is az esetről. A rendező elmondta: mindig is nagy csodálója volt Bruce Lee-nek és a munkásságának, olyannyira, hogy a tisztelete jeléül még Uma Thurmant is ugyanabba a sárga motoros kezeslábasba öltöztette a Kill Billben, amit annak idején a Legenda hordott a Halálos játszmában. (via The Guardian & The Independent)