Budapest után Kecskeméten forgat Keira Knightley

Az angol színésznő csütörtökön érkezik az alföldi városba, ahol két napig a Colette című életrajzi filmhez forgat jeleneteket.

A hírös.hu információi szerint a gyönyörű színésznő a kecskeméti Katona József Színházban és annak környékén fog felbukkanni, amiért a városban forgalomkorlátozásokra is fel kell készülni.

 

 

A kecskeméti színház épülete valóban gyönyörű, a Fellner és Helmer nevű bécsi építésziroda, illetve Ferdinand Fellner és Hermann Helmer építészek tervezték meg, ugyanők készítették a budapesti Vígszínház terveit is. A kecskeméti épület avatásán Ferenc József és felesége Sissy királyné is rész vett.

Keira Knightley Colette, teljes nevén Sidonie-Gabrielle Colette (1873-1954), francia írónő, varietéművész és újságíró bőrébe bújik, aki több szempontból úttörőnek számított korában. Ő volt az első írónő, akit a neves Goncourt Akadémia meghívott soraiba és ő volt az első nő, aki halálakor állami temetésben részesült. Willy álnéven pornográf elemeket is tartalmazó regénysorozatot publikált, ami számos önéletrajzi elemet is tartalmazott. Második férje mellett leszbikus kapcsolatai is voltak, később pedig mostohafiával is viszonyt folytatott.