Bűvölet-remake: szép mentés

A neves produkciós cég vezetője korábban azt nyilatkozta, nem nagyon vannak női rendezők – most mégis sikerült találnia egyet.

Múlt ősszel nagy port kavart, hogy Jason Blum, a Blumhouse filmgyártó cég feje egy interjúban azt találta mondani, hogy azért nem dolgoztat női rendezőkkel, mert nem nagyon vannak. Miután rengetegen hívták fel rá a figyelmét, hogy ez nem igaz, és számos női rendező van, aki szívesen dolgozna valamely kis költségvetésű horrorprojektjén, próbált szépíteni, és azt mondta: rosszul fejezte ki magát, hiszen a közönségük 55 százaléka nő, saját vezető munkatársainak a fele nő, és igyekszik a jövőben női rendezőket keresni.

Az eredeti Bűvölet. Forrás: InterCom

 

Blumnak pedig a jelek szerint nem csak a szája járt, hiszen legújabb nagy dobásuk, a népszerű 1996-os Bűvölet remake-jének a megrendezésére egy női direktort szerződtetett: Zoe Lister-Jonest. Lister-Jonest leginkább színészként ismerhetjük (olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint A dolgok állása, a Salt ügynök, a Pancser police, az Új csaj vagy a Családom, darabokban), de íróként és producerként is van már tapasztalata (ő jegyzi többek közt a Greta Gerwig főszereplésével készült Lola versust). Eddig egy nagyjátékfilmet rendezett, egy pilotja pedig készülőben van.

Az eredeti Bűvölet egyébként Neve Campbell, Fairuza Balk, Rachel True és Robin Tunney főszereplésével készült, és négy középiskolás lányról szól, akik különleges képességüktől feltüzelve kipróbálják a fekete mágiát, amelynek segítségével egyre durvább dolgokat hajtanak végre… És minden bizonnyal Zoe Lister-Jones is nagy rajongója lehet a filmnek, mert miután megkapta a rendezői szerepkört, kiírta az Instagramra, hogy „Az álmok. Valóra. Válnak.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dreams. Coming. True.

Zoe Lister-Jones (@zoelisterjones) által megosztott bejegyzés,

A Blumhouse produkciós cég elsősorban kis költségvetésű, de igényes horrorfilmjeiről ismert (Parajelenségek-, Insidious-, A bűn éjszakája-, Boldog halálnapot!-filmek), de művészfilmeket is gyártottak már (lásd: Whiplash), és olyan rendezőkkel dolgoztak együtt, mint M. Night Shyamalan (A látogatás, Széttörve, Üveg), Spike Lee (Csuklyások – BlacKkKlansman), David Gordon Green (Halloween) vagy Jordan Peele (Tűnj el!, Mi).


(via Uproxx)