Carrie Fisher leforgatta az összes fontos Star Wars 8-jelenetét

A gyászoló rajongóknak apró örömhír: Leia jövőre találkozni fog a száműzetésben bujkáló Luke-kal.

Nagyon szomorú hírek sokkolták a napokban a Star Wars-rajongókat: elhunyt Carrie Fisher, és nem sokkal később a 60 éves színésznő anyja, Debbie Reynolds is meghalt. A tragédia sajnos pont a legrosszabbkor következett be, pont akkor, amikor megint minden Carrie Fisherről szólt, aki a régi Csillagok háborúja-filmek után alkoholistává és drogfüggővé vált és Hollywoodban mellőzött színésznő lett. A színésznő persze szép karrierrt épített fel az elmúlt évtizedekben forgatókönyveket feljavító script doctorként, stand up komikusként és íróként, de Az ébredő Erővel végre ismét akkora rivaldafénybe került, mint a lényegesen ismertebb pályatársa, Harrison Ford, és a fél világ kíváncsi lett rá, mi lesz Leia sorsa az új Star Wars-trilógiában.

A Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy meleg szavakkal búcsúzott el Carrie Fishertől, aki szerinte karakán Leia hercegnőként a korát megelőzve vetítette előre a mai akcióhősnők népszerűségét, sok lánynak adva ezzel erőt és magabiztosságot. A gyászhír után a Lucasfilm hivatalos közleményt is kiadott arról, hogy a színésznő halála nem veszélyezteti a 2017-ben mozikba kerülő Star Wars 8-at, Leia minden jelenetét leforgatta idén Rian Johnson stábja.

Utóbbit Az ébredő erő sztárja, Oscar Isaac is megerősítette, amikor csütörtökön kirakott a Facebook-oldalára egy korábban még sehol sem publikált forgatási fotót, amin a díszes ékszereket viselő Carrie Fisher épp egy fekete jelmezbe öltözve, a Jedi-köntösbe bújt Mark Hamill társaságában várja, hogy újra forogjon a kamera.

She had no patience for pretense or small talk. She saw through things, at a different angle, with the gritty wisdom...

Posted by Oscar Isaac on Thursday, 29 December 2016

Isaac kommentárja szerint Carrie Fisherrel nemcsak a munkakapcsolat volt tökéletes, de emberileg is jól kijöttek, mert a színésznő egyáltalán nem játszotta meg magát, őszintén megmondta mindenkinek a véleményét, amin igen sokat nevetett a 34 éves színász is.

A 2017 decemberében mozikba kerülő Star Wars 8 katarktikus pontján tehát újra összetalálkozik Dart Vader két gyermeke, az önkéntes száműzetésbe vonult, egyre inkább a remete Obi-Wanra hasonlító Luke, és Leia, aki már nem hercegnő, hanem az Új Köztársaság militarista szárnyának, a titkos Ellenállásának a tábornoka. A rajongók most mind azt remélik, hogy Carrie Fisher jóval nagyobb szerepet kapott a nyolcadik részben, mint a hetedikben, és ki fog derülni, mivel töltötte az időt Leia és Luka az endori csata óta eltelt 30 évben. (via Movieweb)