Charlize Theron szétveri fél Budapestet az Atomszőke ütős trailerében

Lada Nivát törő, francia kémnővel szerelmeskedő női Bondot alakít a rendszerváltás hajnalán, Berlinben.

Kijött egy újabb ütős előzetes Charlize Theron saját Bond-filmjéhez, az Atomic Blonde-hoz, ami itthon Atomszőke címmel fog majd mozikba kerülni valamikor a nyáron. Íme:

A korábban Coldest City néven futó film érdekessége, hogy bár 1989-ben, Kelet-Berlinben játszódik, nem sokkal a fal leomlása előtt, a stáb Budapestet rendezte be a hidegháború idején ketté osztott német fővárosnak. Szó szerint, hiszen tavaly ilyenkor rengeteg hír megjelent arról, hogy hol a Lónyay utcát, hol egy másik, százéves házakkal teli, belvárosi utat zártak le a forgatás miatt, hogy aztán a hazai veteránautós szubkultúra legnagyobb örömére mindenhová régi Wartburgokkal, Trabantokkal, kocka Ladákkal és Barkasokkal parkoljanak le. A trailer egyik jelenetében látszik is a sok-sok jellegzetes KGST-kocsi. Sőt, még egy fekete Lada Nivát is ripityomra törnek!

Forrás: Universal Pictures

 

Annyit már évek óta lehet tudni a sztoriról, nem sokkal a berlini fal leomlása előtt játszódik, az NDK ketté osztott fővárosában. A veszedelmes MI6 ügynöknőnek, Lorraine Broughtonnak (őt alakítja Charlize Theron) itt kell megszereznie egy rivális kém orra előtt egy olyan titkos listát, amin a kettős ügynökök szerepelnek, és meg kell találnia egy kémtársa gyilkosát. Bár a felettesei a lelkére kötik, hogy ne bízzon senkiben, akad azért egy helyi segítője a vicces kucsmát hordó James McAvoy személyében, és igen szoros közelségbe kerül egy francia kapcsolattartóval, akit a Hollywoodban egyre felkapottabb algériai táncosnő, Sofia Boutella alakít (ő volt az amputált lábú amazon a Kingsmanben, a harcias a Jaylah a Star Trek 3-ban és most épp ő ijesztgeti Tom Cruise-t a Múmiában).

Forrás: Universal Pictures

 

A menő zenékkel (Depche Mode! New Order! Queen! ) és látványos akciójelenet telepakolt film lényegében pont olyan, mintha a John Wickben Charlize Theronra cserélték volna ki Keanu Reevest. Ez sem véletlen: az Atomszőkét is ugyanaz a David Leitch rendezi, aki a John Wicket és a Deadpool 3-t, és az akciójelenetek is azért annyira ütősek, mert Leitch a '90-es évek óta olyan filmekben kaszkadőrködött, mint a a Penge, a Kémjátszma, a Trója, a 300, a V mint vérbosszú, a Mr. és Mrs. Smith, a Mátrix-folytatások, a Bourne-ultimátum és a Serenity. (via Hollywood Reporter)