Christian Bale-t már most Oscar-esélyesnek tippelik

Hivatalosan még be sem mutatták Dick Cheney-ről szóló filmjét, de máris ódákat zengenek róla.

Habár a nagyközönség majd csak december 25-től láthatja Adam McCay (Taplógáz, Pancser police, A nagy dobás) Vice című életrajzi filmjét, az újságíróknak már levetítették, és ők nem tartották magukban a véleményüket. Egyikük például „a valaha látott egyik legjobb szereposztásként” emlegette a filmben látott színészeket.

Ahogy arról már írtunk, a Vice-ban Bale mellett olyan sztárok játszanak, mint Amy Adams (Lynne Cheney), Tyler Perry (Colin Powell), Sam Rockwell (George W. Bush) vagy Steve Carell (Donald Rumsfeld). S habár a filmről közlendő kritikákra a decemberi premierig embargót írtak elő, egy-két mondatot azért mindenki írt, akár a közösségi médiában.

„Elejétől a végéig szórakoztató és eszelősen eredeti életrajzi film, ami egyúttal

elképesztően intelligensen mutatja be, hogy jutottunk odáig, ahol most tartunk”

– írja a Deadline. A Variety jóslata szerint pedig Bale lesz a másik éllovasa a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscarért zajló versenynek, a Csillag születikben nagyot alakító Bradley Cooper ellenében. A lap magát a filmet egyszerűen csak briliánsnak tartja. Azt is hozzáteszik, hogy a Vice lehet a legfontosabb film ebben az évben – csak nem biztos, hogy mindenkinek a gyomra készen áll arra, hogy bevegye.

Az IndieWire eközben Bale átalakulását Gary Oldmanéhez hasonlította, aki idén Oscart nyert Winston Churchill megformálásáért A legsötétebb óra című filmben, ahol szintén a sminkes és maszkos csapat, illetve a valós személyt életre keltő színész hathatós közös munkájáról volt szó. Sasha Stone, az Awards Daily szakértője szerint pedig „Bale olyan átkozottul jó, hogy

miközben nézed, el is felejted, hogy egy színészt nézel”.

Azt, hogy a magyar nézők mikor láthatják a filmet, még nem tudni.


(via Independent)