Christopher Lloydot aggasztotta, hogy lecserélték a Vissza a jövőbe főszereplőjét

Michael J. Fox előtt hetekig Eric Stoltz játszotta Marty McFly-t.

Ismert a kulisszatitok, hogy a Vissza a jövőbe forgatásának kezdetén Marty McFly-t Eric Stoltz alakította. Robert Zemeckis rendező eleve Michael J. Foxot szerette volna a szerepre, ám a színészt nem engedték el az igen népszerű Családi kötelékek című sitcom forgatásairól, így afféle B-megoldásként Stoltz lett az időutazós kaland főszereplője. Csakhogy nem vált be. Zemeckis képtelen volt beismerni, hogy hiányzik belőle valami, és egyszerűen nem működik a karakter – végül ki tudta könyörögni a sorozat producereitől, hogy engedjék el Foxot, aki aztán a Családi kötelékek nappali felvételei után éjjelente filmezett. És ugyan már több hete tartott a Vissza a jövőbe forgatása, példátlan módon újravették Fox-szal az addigi anyagot – és egyszerűen tökéletes volt a szerepben.

A GQ magazinnak a film Dokiját játszó Christopher Lloyd beszélt erről a váltásról, egy, a legismertebb szerepeiről szóló interjúban. Bevallotta, hogy igen csalódott volt, hogy leváltották Stoltzot, és kezdetben aggódott, hogy nem lesz képes hasonló köteléket kialakítani Foxszal, ám amint az ifjú színész belevetette magát a munkába, Lloyd minden félelme elillant.

Volt egy másik színész, és Michael hat hét forgatás után érkezett. Egyszerűen úgy döntöttek, hogy szükségük van valakire, akinek érzéke van a komikumhoz. Pedig Stoltz csodálatos színész, fogalmam sem volt róla, hogy leváltják. Egyik este a pláza melletti jelenetet forgattuk. Mindannyiunkat megkértek, hogy hajnali egy órakor menjünk az egyik lakókocsihoz, és (Steven) Spielberg producer ott volt, és bejelentette a változást. A legnagyobb félelmem az volt, hogy mivel nagyon igyekeztem, hogy a Doki jó legyen, ez volt a kezdet. Arra gondoltam, hogy nem tudom, képes leszek-e rá, hogy újból megcsináljam. Aggódtam emiatt, de minden megoldódott. Michael (és köztem) olyan kémia volt, ami végig kitartott. Egy szünet után is visszatérhettünk, és csak úgy ott voltunk, nem kellett megdolgoznunk érte. Szóval ez nagyszerű volt.

Stoltz egyébként itt-ott benne maradt a filmben: az alábbi videó bemutatja, hogy milyen rafináltan oldottak meg apróságokat, hogy azért ne kelljen mindent újravenni.

(Forrás: ScreenRant)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.