Christopher Nolan romantikus thrillert rendez

A Dunkirk című háborús film után három évvel jelentkezik új alkotással, ami olyan lesz, mintha az Észak-északnyugat találkozna az Eredettel.

A Warner Bros. stúdió januárban jelentette be, hogy megvan az alkotó legutóbbi művét, a 2017-es Dunkirk című háborús mozit követő új Nolan-produkció premierjének pontos dátuma: 2020. július 17. Ekkor még semmi mást nem lehetett tudni a filmről (csupán még annyit, hogy a Warner azt ígérte, eseményszámba megy majd a bemutatása – de ez a rendező minden filmjére igaz), most azonban további infók derültek ki.

A Production Weekly megtudta, és egy tweetben nem volt rest közölni, hogy a közelgő film műfaját tekintve romantikus thriller lesz: valami olyasmi, mintha Alfred Hitchcock Észak-északnyugat című alkotása találkozna Nolan saját 2010-es munkájával, az Eredettel.

A lap azt is elárulta, hogy a filmet ugyanaz a Hoyte van Hoytema fogja fényképezni, aki már a Dunkirken és a Csillagok közöttön is együtt dolgozott a rendezővel. A forgatás pedig júniusban kezdődik, így a következő hónapokban várhatóan szivárognak majd még információk – például a szereposztást vagy a címet (vagy legalább a munkacímet) illetően.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

A 2020 nyarán érkező alkotás lesz Christopher Nolan tizenegyedik nagyjátékfilmje. A direktor – akinek a világhírnevet a Memento című, 2000-ben bemutatott, különleges narrációs technikával elmesélt thriller hozta meg – korábban az említetteken kívül olyan műveket rendezett, mint az Álmatlanság, a Batman: kezdődik!-ből, A sötét lovagból és A sötét lovag: Felemelkedésből álló Batman-trilógia vagy A tökéletes trükk.


(via Consequence of Sound)