Christopher Nolan új filmje, a Tenet lesz minden idők legdrágábban leforgatott blockbustere?

Ha nem számítjuk a Grimm-mesékből készült Disney-filmeket és a képregényadaptációkat, akkor csak az Avatar került többe.

Idén nyáron kerül mozikba Christopher Nolan új blockbustere, a Tenet, ami a kissé kaotikus trailere alapján leginkább egy időugrásokkal és egyéb sci-fi elemekkel felturbózott kémtörténet lesz (Nolan köztudottan nagy Bond-rajongó, már az Eredet is olyan volt kicsit, mint az Őfelsége titkosszolgálatában). A Tenet főszereplője Denzel Washington fia, John David Washington, de olyan sztárokat is láthatunk majd mellette a filmben, mint Robert Pattinson, Michael Caine, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki és Clémence Poésy.

Talán pont a fenti, impozáns szereplőgárda sztárgázsija, talán a Nolanre mindig is jellemző látványos speciális effektek miatt, de a film forgatási költsége már most 225 millió dollár körül jár. Ezt az Estonian Public Broadcasting, azaz az észt köztévé szellőztette meg, Nolan ugyanis számos akciójelenetet Észtországban vett fel. Összehasonlításképp: a rendező a Batman-trilógia záróakkordjára, A sötét lovag - Felemelkedésre 230 millió dollárt költött el, a Disney Aranyhaj gyártási költsége pedig 260 millió dollár volt korábban. Viszont ha azt vesszük, hogy ezek képregények illetve Grimm-mesék adaptációi, eredeti forgatókönyv alapján készülő blockbuster mozifilm csak a 2009-es Avatar marad, amire James Cameron annak idején 237 millió dollárt költött el. Könnyen elképzelhető tehát, hogy a Tenet majd ennél is többe fog kerülni a végén, és minden idők legdrágább, nem képregényes blockbustere lesz! (via The Independent)