Colin Firth és Benedict Cumberbatch sokkoló első világháborús filmet forgattak – itt az új trailer hozzá!

Az 1917 rendezője nem más, mint a Skyfall és a Spectre című Bond-filmeket jegyző Sam Mendes.

Új előzetest kapott Sam Mendes legújabb filmje, amit már azután forgatott le, hogy a Skyfall és a Spectre - A Fantom visszatér után nem vállalt be több blockbustert a 007-essel a főszerepben. Az 1917 egy igen ütősnek ígérkező műfaji keverék lesz: van benne Ryan közlegény megmentését megidéző, látványos csatajelenet és sok-sok dráma, ugyanakkor már a trailer egyes elemei is olyanok, mint valami nyomasztó horror, vagy mint a Bourne-filmek szűk helyeken (konyha, kamra, erkély, stb.) lezajlott verekedései. Íme a legújabb előzetes:

A brit-amerikai koprodukcióban készült háborús filmben két fiatal antant katonát, Schofield őrvezetőt (George MacKay) és Blake hadnagyot (Dean-Charles Chapman) egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: egy nap alatt kell áthatolniuk az ellenséges német vonalakon, hogy egy üzenetet kézbesítsenek a csapdába esett 2. zászlóaljnak, máskülönben 1600 katona, köztük Blake testvére is oda fog veszni a csatatéren.

A forgatókönyvet maga Mendes és Krysty Wilson-Cairns írták, a tiszteket pedig olyan Hollywoodban is befutott brit nagyágyúk alakítják, mint Benedict Cumberbatch (MacKenzie ezredes), Mark Strong (Smith százados) és Colin Firth (Erinmore tábornok). A filmet december 4-én már ünnepélyesen bemutatták Londonban, december 25-től pedig már az amerikai mozik is vetítik – így a legjobb dráma, a legjobb rendező és a legjobb zene kategóriákban is csatasorba állhat a jövő évi Golden Globe-gálán (sőt, valószínűleg az Oscar-díjak egyik nagy esélyese lesz). A magyarországi premier viszont majd csak január 23-án lesz. (via The Hollywood Reporter)