Coppola újravágta A keresztapa 3-at, készült hozzá új előzetes is

A rendezői változat The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone címmel decemberben kerül moziba, de megjelenik blu-ray lemezeken is.

30 évvel ezelőtt, 1990 karácsonyán mutatták be az amerikai mozik Francis Ford Coppola és Mario Puzo kultikus gengsztereposzának záróakkordját, A keresztapa 3-at. A maffiafilmek szerelmesei azonban joggal érezhették úgy, hogy ez volt A keresztapa-trilógia leggyengébb darabja, és valószínűleg maga Coppola is fájlalta, hogy a Paramount stúdió nyomására annak idején több olyan dolgot is meg kellett változtatnia a Corleone família történetében, amit eredetileg máshogy talált ki. Épp ezért a 30. évforduló közeledte előtt úgy döntött, készít egy rendezői változatot a kultikus filmjéből. Az új változat elkészítésében a Paramount stúdió jelenlegi elnöke, Jim Gianopulos is abszolút partner volt, így a hat hónapon át tartó kemény munka gyümölcsét, vagyis A keresztapa 3 felújított képpel, 5.1-es hanggal újravágott verzióját december 4-től az amerikai mozik is bemutatják majd The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone címmel, de blu-ray lemezen is kapható lesz december 8-tól. A Paramount stúdió egy izgalmas előzetessel is kirukkolt nemrég:

Ez pedig egy másik előzetes, amiben maga Coppola magyarázza el, miért The Godfather Coda lett az új cím. Emellett arról is mesél, hogy annak idején a stúdió kérésére igencsak át kellett szabnia a filmjét, most viszont szabad kezet kapott a rendezői változat elkészítésében, amelynek a már ismert történethez képest más az eleje és a vége, és a kettő között zajló események is új megvilágításba kerülnek.

A legendás maffiatrilógia harmadik részében az idős Michael Corleone (Al Pacino) egyre inkább úgy érzi, hogy a családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni, mert a régi típusú maffiának már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is, ám egy, a bűn útjára lépő ifjú titán, Sonny Corleone törvénytelen fia, Vincent Mancini (Andy Garcia) úgy véli, a régi, jól bevált módszerekhez kellene visszatérni. A forrófejű Vincent ráadásul szemet vet Don Corleone lányára (Sofia Coppola) is... A film igazi sztárparádét vonultat fel: Al Pacino, Andy Garcia és Coppola lánya mellett szerepel benne többek között Diane Keaton, Bridget Fonda, George Hamilton, Joe Mantegna, Eli Wallach és Talia Shire is. (via Indiewire.com & NME.com)