Csak 40 percet élt a Forrest Gump 2

Tom Hanks nem az a típus, aki csak a gázsi kedvéért belevág egy folytatásba.

Tom Hanks a Happy Sad Confused című podcast vendége volt, ahol elárulta, hogy komolyan felmerült bennük, hogy folytatják a Forrest Gumpot – de a lelkesedés mindössze 40 percig tartott.

Az Oscar-díjas dráma Winston Groom 1986-os regénye alapján készült, amelyhez 1995-ben Gump és Tsa címmel folytatást is írt. Az első könyv adaptációja kasszasiker volt, világszerte 678 millió dollárt termelt, és 1994-ben a legtöbb bevételt hozó film lett az Egyesült Államokban. Megnyerte az Oscart és további négy Oscar-díjat, Hanks pedig a legjobb színésznek járó szobrot vehette át.

Hanks most elárulta, hogy a bemutató után hosszú idővel elkezdett beszélni egy lehetséges folytatásról, de ez a megbeszélés mindössze 40 percig tartott, és utána annyit mondtak csak egymásnak, hogy

Ugyan már, srácok…"

Hanks karrierjében amúgy is nagyítóval kell keresni a folytatásokat, és ez azért van, mert állítása szerint ritkán hall elég jó ötletet ahhoz, ami indokolná valamelyik karakterének visszatérését.

"Okos húzás tőlem, hogy soha nem írtam alá olyan szerződést, amely folytatásra kötelezett volna - mondta a podcastben, hozzátéve, hogy mindig úgy volt vele,

ha van rá ok, akkor csináljuk meg. De nem kényszeríthettek rá.”

Hanks következő filmje, a Disney élőszereplős Pinokkiója szeptember 8-án érkezik a Disney Pluszra. Ez már a negyedik közös produkciója Robert Zemeckis rendezővel, akivel először a Forrest Gumpban dolgozott, majd a Számkivetettben és 2004-ben a Polar Express című karácsonyi animációs filmben.

via: Variety