Csak életben akarja tartani a fiát, nincs más terve

Oscar-gyanús alakítások Steve Carell és Timothée Chalamet közös filmjében. Itt a Beautiful Boy új előzetese!

A Beautiful Boy nemrégiben mutatkozott be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol hatalmas sikert aratott, rengeteg dicsérő kritikát kapott, és már most a díjszezon egyik nagy esélyesének tartják. Az igaz történeten (David Sheff Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction és fia, Nic Sheff Tweak című memoárján) alapuló sztori egy apáról szól, akinek meg kell küzdenie fia meth-függőségével.

„Olyan nagy terveim voltak. Hogy elvégzi a főiskolát, és csinál valami csodálatosat.

Most viszont egyszerűen csak azt akarom, hogy ne haljon meg”

– mondja az előzetesben a David Sheffet alakító Carell. A fiút, Nicet Timothée Chalamet játssza, akit korábban a Szólíts a nevedenben és a Lady Birdben láthattunk (előbbi filmben való megjelenéséért Oscar-jelölést is érdemelt).

A Beautiful Boyban rajtuk kívül szerepel még Maura Tierney (Nic mostohaanyját alakítja) és Amy Ryan (Hideg nyomon, Elcserélt életek) is. A rendező pedig az a belga Felix Van Groeningen, akinek köszönhetünk már egy könnyfakasztó drámát, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe-t.

Ami pedig Steve Carellt illeti, nem ez az egyetlen igaz történeten alapuló film, amiben mostanában láthatjuk: a magyar mozikba jövő január 10-én érkező, Robert Zemeckis rendezésében készült Isten hozott Marwenben című projektjéről itt írtunk korábban. A Beautiful Boy – amit az amerikai mozik október 12-én mutatnak be – hazai premierjéről viszont nincs hír.