Csupa beszélő állatból áll Robert Downey Jr. új szuperhőscsapata

Itt a Dolittle első előzetese, Eddie Murphy helyett a Marvel-filmek sztárja lett a majmokkal és madarakkal társalgó doktor.

2020 januárjában kerül a mozikba Robert Downey Jr. legújabb szuperprodukciója, a Dolittle. A címből már könnyen kitalálható, hogy a film az Eddie Murphy-féle Dr. Dolittle 1-2 szellemi örököse. Helyesebben inkább az eredeti, 1920-as évektől megjelenő Dr. Dolittle-könyveket vette alapul, amelyek nem a modern korban, hanem az 1800-as években játszódtak. Az új verzió így egy látványos viktoriánus kori kalandfilm lett, sok hajózással, rejtéllyel és egzotikus állattal!

A Robert Downey Jr. által megformált Dr. Dolittle ugyanis itt őfelsége, Viktória brit királynő (Jessie Buckley) udvari állatorvosa, aki vígan éli az arisztokraták életét a Dolittle kúria falai között, papagájokkal, majmokkal és zsiráfokkal társalogva. Ám amikor a királynőt halálos kór támadja meg, vonakodva bár, de elvállalja, hogy vitorlát bont, és megkeresi a gyógyírt a gyarmatbirodalmakon túl elhelyezkedő, misztikus szigeten. A léha doki jóformán csak az állat cimboráival képes túlélni a vad vidék ezer veszélyeit, ráadásul a trailer tanúsága szerint egy keleti hadúrral (Antonio Banderas) is meggyűlik majd a baja, aki a kedvenc maláj tigrisével akarja megetetni hősünket!

És hogy miért írtam a címbe azt, hogy „csupa beszélő állatból áll Robert Downey Jr. új szuperhőscsapata”? Mert az egyik állatszereplő hangját az a Tom Holland kölcsönzi, aki már a Bosszúállók-filmekben és a Pókember: Hazatérésben is együtt mentette meg a világot Robert Downey Jr.-ral! És ez még korántsem a teljes sztárparádé: állathangként szerepel a Dolittle-ben Rami Malek, Michael Sheen, Emma Thompson, Marion Cotillard, Selena Gomez és Ralph Fiennes is. Magyarországi premier: 2020. január 16. (via NME.com)