Daisy Ridley szerint Rey és Poe nem fognak összejönni a Star Wars 9-ben

Mark Hamill elmondta, mi lett volna Az ébredő Erő eredeti vége. Star Wars-hírek.

Alig egy hónapja vetítik a mozik, de máris 1,22 milliárd dollárnál jár Az utolsó Jedik összbevétele. A hatalmas sikerben persze valószínűleg az is közrejátszik, hogy jóformán inden nap kijön valami Star Wars-filmekkel kapcsolatos hír, pletyka és érdekesség – ezekből szedtük most össze a legizgalmasabbakat!

  • Mark Hamill ismét érdekességekkel szolgált az új Star Wars-filmekkel kapcsolatban. Egy interjúban elmondta: Az ébredő Erő végén a szigeten bujdosó öreg Luke hatalmas sziklákat lebegtetett volna, ezzel is megmutatva a nézőknek, hogy most már annyira átjárja őt az Erő, hogy bármikor ki tudna rántani akár egy X-szárnyút is a mocsárból (ez ugye A Birodalom visszavág idején még nem jött össze neki). A jelenetet elvileg le is forgatta J.J. Abramsszel, de végül nem került bele a filmbe. Az utolsó Jedik forgatókönyve elolvasásakor viszont feltűnt neki, hogy a Star Wars 8-ban is benne voltak a lebegtetett sziklák, és rögtön riasztotta Rian Johnson rendezőt, hogy van egy kontinuitási baki a szkriptben. Ő természetesen már tudott erről, mivel J.J. Abramsszel korábban megegyeztek, hogy egyikük sem rakja bele az öreg Luke jelenetébe a lebegő sziklatömböket. (via Movieweb)
  • Szintén az Acht-To sziklaszigethez kötődik az az érdekesség, ami régóta kínozza a Star Wars-rajongókat: mit keresett a Kylo Rent alakító Adam Driver az írországi Skellig Michael-szigeten zajló forgatáson, mikor a karakterének nem is volt ott jelenete? A választ most Rian Johnson adta meg az egyik interjújában: azokban a jelenetekben, ahol Rey és Kylo az Erő segítségével beszélgetnek egymással, és látják is egymást, nemcsak hallják, Adam Driver tényleg ott ült Daisy Ridley-vel szemben. Így nem egy rideg, zöld hátteres, utómunkában összerakott jelenetsor volt kettejük beszélgetése, hanem egy hús-vér színészekkel ténylegesen leforgatott, bensőséges interakció. (via People.com)
  • Friss hír, hogy a 85 éves John Williams lesz a zeneszerzője az egyelőre még cím nélküli Star Wars 9-nek is, és már alig várja az újabb közös munkát J. J. Abramsszel. A Zsivány Egyesnél egyébként már nem ő volt a komponista, hanem Michael Giacchino, és az idén mozikba kerülő szóló Solo-filmnek is saját zenei témái lesznek, amiket már John Powell jegyez. (via Movieweb)
  • Se szeri, se száma a neten a „Reylo-mémeknek”, amelyek Rey és Kylo Ren szerelmét vetítik elő, de az utóbbi időkben egyre több olyan rajongói kép is napvilágot látott, amiken Reyt az Elleneállás forrófejű pilótájával, Poe-val boronálták össze. Daisy Ridley azonban egy interjúban elárulta: semmi ilyen szerelmi szál nem lesz a 9. részben, sőt, a tiniromantika egyáltalán nem fog fontos szerepet játszani a történetben – így az is erősen kérdéses, hogy vajon Finn összejön-e az új főszereplővé előlépett kis karbantartóval, Rose-zal. (via Inverse)