De akkor most Baby Groot milyen rokonsági viszonyban van Groottal?

A fia? A lánya? A klónja? Egy botanikus geek tudományosan is levezette.

2014 óta imádja a fél világ a táncikáló, mufurc kis faembert, Baby Grootot, aki szó szerint A galaxis őrzőjében a barátaiért hősi halál halt Groot sarja. No de pontosan hogyan is rokon ez a két intelligens növény? Ezt fejtette most meg egy geek botanikus, bizonyos James Wong, akinek a Twitter-üzenetét felkapta mostanra a teljes filmes szaksajtó.

A galaxis őrzői 1-2 rendezője, James Gunn korábban azt nyilatkozta, hogy Baby Groot a halott Groot fia. Wong szerint ez azonban nem ilyen egyszerű, legalábbis ha egy űrnövény szaporodásánál a földi biológia törvényeit vesszük alapul. A botanikus szerint:

Baby Groot nem más, mint Groot tökéletes genetikai klónja.

Aki ráadásul még csak nem is fiú, viszont rendelkezik Groot összes addigi emlékével. A növények szaporodása ugyanis egy aszexuális reprodukció, és a sejtszerkezetük miatt nagyon könnyű szaporítani, vagy ha úgy tetszik, klónozni őket. Mivel Baby Groot az idősebb Groot magjából (spórájából? pollenjéből?) kelt ki, nem lehet a fia, hiszen akkor csak a DNS-e felét örökölte volna tőle, a másik felét az anyjától kapta volna (csak hát ugye a növények nemisége eleve egy bonyolult történet az egylaki, kétlaki, háromlaki és poligám fajokkal plusz az egyivarú és kétivarú virágokkal).

Wong szerint tehát Baby Groot lényegében Groot egypetéjű ikerpárja, és a rajongók hiába reménykednek egy „Groot-lány” felbukkanásában, a földi biológia szerint nem létezhet ilyen. Persze A galaxis őrzői világában a Földdel ellentétben minden lehetséges, hiszen ott egy világokat elpusztító bolygónak is születhetett gyereke. (via Digitalspy)