Dirty Dancing folytatáson dolgozik Jennifer Grey?

Az eredeti Piszkos tánc Babyje egy egyelőre cím nélküli táncos film kapcsán működik együtt a Lionsgate stúdióval. Nagyon gyanús!

A készülő projektnek Grey nemcsak a sztárja, hanem executive producere is, és állítólag a színésznő által az 1987-es Dirty Dancing – Piszkos táncban alakított 17 éves lányt hozná vissza, a kilencvenes években. A stúdió sajnos nem kommentálta az értesüléseket.

Mivel az eredeti Dirty Dancing 1963-ban játszódott, Baby az új filmben már jócskán felnőtt, minimum 47 éves lehet – de nincs hír róla, hogy milyen formában éled újjá a karakter. Az biztos, hogy Greynek nem esne nehezére ismét táncolni, hiszen 2010-ben megnyerte a Dancing with the Stars című vetélkedőt. A lány egykori tánctanára/szerelme viszont biztosan nem fog feltűnni a folytatásban, mivel az őt játszó Patrick Swayze 2009-ben elhunyt.

Patrick Swayze és Jennifer Grey a Dirty Dancingben

 

Annyit már tudni, hogy a forgatókönyvet a Két lépés távolság és A gyászoló asszony átka című filmek scriptjét jegyző páros, Mikki Daughtry és Tobias Iaconis írta, a projekt gazdái pedig Jonathan Levine, a Fifti-fifti, az Eleven testek és a Csekély esély rendezője, illetve Gillian Bohrer, az Eleven testek producere.

Az eredeti Dirty Dancing annak idején világszerte 213 és félmillió dolláros bevételt hozott, és nagyot ment videokazettán is (több mint egymillió példányt adtak el belőle). 2004-ben készült már hozzá egy folytatás, előtte, 1988–89-ben pedig megcsinálták a sorozatverzióját. 2006-ban Holiday címmel Bollywoodban remake-elték, 2017-ben pedig Abigail Breslin főszereplésével kijött a tévéfilmes musicalváltozata.


(via Variety)