Dobj el mindent, itt a Gladiátor 2 előzetese!

Russell Crowe és Joaquin Phoenix helyett ezúttal Pedro Pascal, Paul Mescal és Denzel Washington néz farkasszemet egymással a római arénában Ridley Scott grandiózus történelmi filmjében.

2024. november 22-én mutatják be a mozik a Gladiátor 2-t, aminek a rendezője ezúttal is ugyanaz a Ridley Scott, aki a 2000-ben bemutatott, kultikus első részt készítette Russell Crowe főszereplésével.

Crowe emlékezetes karaktere, Maximus szerencsére nem támad fel az új filmben, ám egy villanásra azért így is látható az új előzetesben,

mivel több új szereplő is hozzá köthető.

Az új film főhőse Lucius Verus (Paul Mescal), aki a 2000-es Gladiátorban még kisfiú volt, és egyidős volt Maximus fiával. Mivel Lucius anyja, Lucilla nem más, mint a néhai Commodus császár testvére, Lucius lett volna a Római Birodalom következő uralkodója, ám belőle is gladiátor lett, miután egy ambiciózus és kegyetlen testvérpár, Caracalla és Geta ragadta magához a hatalmat, hogy társcsászárokként uralkodhassanak Rómán.

Pedro Pascal a bukott római hadvezért, Marcus Acaciust alakítja a filmben, aki 20 évvel korábban még a Russell Crowe által megformált Maximus alatt katonáskodott. Az engedetlensége miatt azonban neki is ugyanúgy gladiátorként kell az arénában harcolnia az életéért, ahogy az első részben Maximust is ezzel büntették meg – és ahogy ez a sors vár Luciusra is.

Denzel Washington lesz Macrinus, az egykori rabszolga, aki a felszabadítása után gazdag és befolyásos kereskedő lett. Caracalla császárt Fred Hechinger alakítja a Gladiátor 2-ben, a Stranger Things sztárját, Joseph Quinnt ezúttal Geta császárként láthatjuk, Connie Nielsen pedig visszatér Lucilla, Lucius anyja szerepében.