Durván belenyúltak az Oppenheimer egyik jelenetébe

Több konzervatív országban is rettenetes CGI-dresszt kapott Florence Pugh, mert a cenzoroknak nem tetszett, hogy meztelenül ücsörög egy fotelben.

Ahogy arról ebben a cikkünkben már írtunk, Pugh Jean Tatlock pszichiátert, a címszereplő J. Robert Oppenheimer szeretőjét játssza az atombomba feltalálásáról szóló életrajzi thrillerben. Ennélfogva a szereplőket többször is láthatjuk intim helyzetben, és az egyik jelenetben a kamera azt is megmutatja, hogy Tatlock és Oppenheimer szeretkezés után úgy beszélgetnek, hogy miközben a férfi még az ágyban van, a nő egy fotelben ül, meztelenül.

A meztelenség viszont kiverte a biztosítékot több konzervatív ország filmes cenzorainál.

„A legjobb CGI-használat Indiában díja az indiai cenzoroknak jár Florence Pugh fekete ruhájáért”

– írta ki egy felhasználó az X-re (lánykori nevén: Twitter), és egy képet is csatolt a poszthoz, amelyen láthatjuk, hogy a színésznő pőreségét nem túl elegáns módon úgy takarták el, hogy ráapplikáltak egy fekete dresszt, ami nemcsak vizuálisan lóg ki a koncepcióból, de nem illik a korhoz sem, amikor a film játszódik (sokkal inkább valami fura úszódresszre emlékeztet).


Sajtóértesülések szerint a szóban forgó jelenet cenzúrája Indián kívül érinti az indonéz és a bangladesi mozikat is. A nyilvánvalón túl az eset azért is több mint kínos, mivel a filmet rendező Christopher Nolan híresen ódzkodik a CGI használatától: az Oppenheimerben még az atomrobbantást is vizuális trükkök nélkül oldotta meg. Az Oppenheimer egyébként több mint húsz év után, a 2002-es Álmatlanság óta Nolan első R besorolású, azaz korhatáros filmje. A szigorú besorolást nem a súlyos téma, hanem a szexualitás és a meztelenség ábrázolása, illetve a trágár nyelvhasználat miatt kapta.

Az indiai cenzorokat amúgy nem pusztán a pucérság akasztotta ki, hanem az is, hogy Pugh és Cillian Murphy (ő játssza a címszerepet) szexjelenetében a színésznő karaktere a Bhagavad-gítából olvas fel szeretkezés közben a férfinak.

(via Slashfilm)