Dwayne Johnson újabb őserdei kalandfilmmel akar kasszát robbantani

Véget ért a Jungle Cruise forgatása, kalapdobálós mókavideóval búcsúzott a stáb.

A 2003-as Az Amazonas kincse és a tavalyi Jumanji - Vár a dzsungel után Rock idén ismét dzsungeltúrára indult: Jungle Cruise címmel forgatott 1920-as években játszódó kalandfilmet a Disney-nek. Dwayne Johnson egy olajos képű, vicces kapitányt alakít benne, aki egy gőzhajóval viszi egzotikus, de abszolút biztonságos kalandokra az őserdő folyóin kanyarogva a századelő gazdag és kíváncsi turistáit. Csakhogy a kapitány jól megszokott élete egy csapásra felfordul, amikor egy titokzatos testvérpár (Emily Blunt és Jack Whitehall) béreli ki a rozzant teknőjét azzal a titkos céllal, hogy megtaláljanak a dzsungelben egy gyógyító erejű, misztikus növényt, az örök élet fáját!

Az út során ráadásul nemcsak a dzsungel veszélyes ragadozóival kell megküzdeniük, de a revanshangulattól fűtött német hadsereg zsoldjában álló, rivális felfedezőkkel is (Edgar Ramirez, Jesse Plemons). A 2019-ben mozikba kerülő film forgatókönyvét a Logant is jegyző Michael Green írta, a rendező az eddig főként horrorfilmekben utazó Jaume Collet-Serra. A forgatás nemrég hivatalosan is véget ért: ezt Dwayne Johnsonék azzal ünnepelték meg, hogy az egész stáb egyszerre dobta a levegőbe az összeizzadt tengerészkalapját!

Érdekesség, hogy a Jungle Cruise eredetileg egy ugyanolyan vízi hullámvasút volt Disneylandben, mint a Pirates of the Caribbean, ami azóta egy ötrészes, dollármilliókat termelő, önálló filmes branddé nőtte ki magát. (via Movieweb)