Dwayne Johnsonból is böszme szuperhős lett – itt a Black Adam első teasere

A Szikla a muszklimiska Shazam ősi ellenfelét alakítja majd a 2021-es saját mozifilmjében.

Bár a Warner még mindig sokéves lemaradásban van a Marvelhez képest, azért ha lassan is, de épül-szépül a DC-szuperhősök mozis univerzuma is. A Robert Patinson-féle Batman, a Wonder Woman 1984, a Zack Snyder-féle, újravágott Igazság Ligája és az új Suicide Squad mellé hamarosan érkezik a 2019-es Shazam! muszklimiska dumagép főhősének nagy ellenfele, Black Adam is, akit nem kisebb sztár alakít majd, mint Dwayne Johnson, azaz a Szikla! Nemrég ki is jött egy kedvcsináló előzetes arról, milyen is lesz ez az új DC-(anti)hős:

Black Adamról egyébként azt kell tudni, hogy lényegében egy anti-Shazam. Az ókori Egyiptomban élt, 5000 évvel ezelőtt Teth-Adam néven, ekkor kapta meg ő is a bölcs varázslótól a bűvös SHAZAM!-hatalmat: Su elapaszthatatlan életerejét, a sólyomfejű Hórusz gyors repülését, Ámon főisten emberfeletti izmait, az íbiszfejű Zehuti, azaz Thot bölcsességét, Aton napisten mágikus hatalmát és Mehen, a kígyóisten bátorságát és ravaszságát.

Csakhogy Teth-Adam az új képességeivel az elesettek segítése helyett inkább a fáraó trónját akarta megkaparintani, ezért a varázsló megfosztotta a bajnoki címtől és száműzte a Földről – antihősünk azóta Black Adamként ármánykodik a varázsló és újabb kiválasztottjai ellen. Ez a szerep tehát abszolút testhez álló lesz annak a Dwayne Johnsonnak, aki az egyiptomi izomkolosszus, a Skorpiókirály szerepével robbant be Hollywoodba!

A Black Adam rendezője Jaume Collet-Serra, aki ha minden igaz, olyan ismert DC-hősöket is felvonultat majd a filmben a címszereplő mellett, mint Cyclone, Hawkman, Doctor Fate és Atom Smasher, akik mind az Igazság Ligájának aranykori megfelelőjének, a The Justice Society of America nevű szuperhőscsapatnak a tagjai. (via Geektyrant)