Egy évvel később tér vissza Indy

2020 helyett csak 2021-ben mutatják be az Indiana Jones 5-öt.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, komoly gondok merültek fel az ötödik Indiana Jones-mozifilm forgatókönyvével kapcsolatban: a korábban Steven Spielberg egyik legrégebbi harcostársaként ismert David Koepp által írt sztorit Spielberg és George Lucas mellett a régészfigura egyik megalkotójának, Lawrence Kasdannak a fia, Jonathan Kasdan (Solo: Egy Star Wars-történet) nézi és írja át.

A Disney most hivatalosan is megerősítette, hogy emiatt csúszni fog a bemutató: az eredetileg 2020 nyarára ígért premierre így csak 2021. július 9-én kerülhet csak sor. Ami viszont a késés miatt nem változott, hogy továbbra is Spielberg ül a rendezői székben, Harrison Ford pedig újra megismétli Indy szerepét.

A forgatókönyvet érintő vérfrissítés egyébként akár jól is elsülhet, és lehet, hogy tényleg nem árt felturbózni Koepp sztoriját, hiszen hiába jegyez a veterán szakember olyan scripteket, mint a Jurassic Park és a Jurassic Park 2. – Az elveszett világ, legutóbbi Indy-forgatókönyve, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága a rajongók körében a legkevésbé kedvelt Indy-film.


(via Variety)