Egy rajongói kisfilmbe belerakták Michael J. Fox fejét: máris kész a Vissza a jövőbe 4!

Szintet lépett a deepfake: 10 perces videóban tér vissza Marty McFly az igazi 2015-be!

Egészen elképesztő, hol tart most már a deepfake, ez az egyszerre mulatságos és rémisztő, új technológia, amit sokszor bemutattunk már itt a Port.hun, mivel igazi kincsesbánya minden film- és sorozatrajongónak! A dolog lényege eddig az volt, hogy a számítógép addig-addig nézegetett egy filmrészletet meg egy hollywoodi sztárt, míg egybe nem gyúrta a kettőt (ez a deep neutral network munkafolyamat), olyan mókás kamu (azaz fake) videókat eredményezve ezzel, mint Nicolas Cage a Frigyládában, Harrison Ford a Solo trailerében, Jim Carrey a RagyogásbanKeanu Reeves a Forrest GumpbanWill Smith a Mátrixban vagy a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardy a Mad Max 4-ben. Legutóbb pedig a Collider ültette egy asztalhoz egy kamuinterjú erejéig Robert Downey Jr.-t, Tom Cruise-t, Jeff Goldblumot, Ewan McGregort és George Lucast.

Most azonban minden eddigi deepfake videónál ütősebb dolgot csinált egy Pacto Copernico nevezetű Youtube-felhasználó: fogta a Vissza a jövőbe-rajongó Tyler Dunivan 2015-ben elkészült, 3,3 milliós nézettséget generáló kisfilmjét, és átmontírozta az ottani főszereplőbe Michael J. Foxot!

Az eredmény egész egyszerűen zseniális! Mintha csak a Vissza a jövőbe 4-et néznénk – oké, egy régi Orion színes tévén, picit béna speciális effektekkel, de akkor is majdnem olyan!

Persze ehhez a rajongói videóhoz nemcsak a deepfake technológia kellett, hanem hogy az eredeti, 2015-ös rajongói kisfilm is jó legyen. Mennyire vicces például, hogy a mi 2015-ös évünkbe visszakerült Marty nem tudja, mi az a Starbucks, és nem a Spielberg fia által rendezett Cápa 19-et, hanem a Sharknado 3-at nézi az utca embere!

Pacto Copernico remélhetőleg most kinyitotta Pandora szelencéjét, és a következő hónapokban a mókás kedvű youtuberek elárasztanak majd bennünket a deepfake videók új generációjával! Én például nagyon megnéznék egy Ikrek 2-t, egy Utolsó csillagharcos 2-t, egy Flash Gordon 2-t, egy Szörnyecskék 3-at, egy Szellemirtók 3-at, egy Alien 5-öt vagy egy újabb Firefly-epizódot, amiben a szereplők még nem olyan idősek, mint az őket alakító sztárok! (via Movieweb)