Egy sor blockbuster premierjét elhalasztja a Disney

Szomorú hír a Marvel és az Indy-rajongóknak: csúszik a Doctor Strange-, a Thor-, a Fekete Párduc- folytatás és az Indiana Jones 5. is.

A változtatásra természetesen a még mindig nem múló koronavírusjárvány miatt került sor.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában 2022. március 25-ről május 6-ra kerül, a Thor: Szerelem és mennydörgés május 6-ról július 8-ra, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! pedig július 8-ról egészen november 11-re.

A Fekete Párduc-folytatás csúszása miatt az eddig novemberre tervezett The Marvels című Marvel Kapitány-folytatás 2023 elejére ugrik, az utolsó dominó a sorban, A Hangya és a Darázs: Quantumania pedig így 2023. február 17-ről az év július 28-ra kerül át. De a Disney nem csak a Marvel-filmek premierjét rendezte át – az Indiana Jones régóta várt ötödik részét sem hagyták a helyén: a még mindig cím nélküli folytatásnak ennek jegyében bőven ráérnek még címet adni, hiszen közel egy évet csúszik, 2022. július 29-ről 2023. június 30-ra.

Thor: Ragnarök. Forrás: Fórum Hungary


A stúdióhoz közel álló források szerint egyébként a változtatásokra nem a jegybevételi eredmények csökkenése miatt került sor (hiszen a legutóbbi Disney-premier, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája a pandémiához képest nagyon jól fut a mozikban), hanem a forgatások csúszása miatt, mivel a produkciós munkálatok szintén lelassultak a vírus miatt. A Fekete Párduc második részét pedig még javában forgatják Atlantában, és mivel egymással összefüggő világokról van szó, emiatt az összes többi közelgő Marvel-mozi is tolódik.

Ami pedig az Indiana Jones 5-öt illeti, ott a főszerepet alakító 79 éves Harrison Ford júniusban történt vállsérülése borította az ütemtervet. A színész ugyan azóta már meggyógyult és visszatért a forgatásra, de gyógyulása jelentős időkiesést okozott a produkciónak. James Mangold rendező megpróbált Ford regenerálódása alatt is haladni, de elég kevés az olyan jelenet, amelyhez nem szükségeltetik a címszereplő jelenléte.


(via Variety)