Egy talkshow-ban már 20 évvel ezelőtt szemét módon elspoilerezték a Harcosok klubját

Rosie O'Donnell gyűlölte Brad Pitt és Edward Norton kultfilmjét, tévénézők millióinak mondta el a premier előtt, hogy a két sztár ugyanazt a személyt alakítja!

Idén októberben lett 20 éves a Harcosok klubja, így nem csoda, hogy internet szerte gombamód megszaporodtak a David Fincher, Edward Norton és a kockahasat villantó Brad Pitt kultfilmjével kapcsolatos visszaemlékezések. A The Hollywood Reporter egy érdekes összeállítást közölt arról, hogyan spoilerezte el 1999 őszén az amerikai tévénézők millióinak szeme láttára és füle hallatára a Harcosok klubja végét az ismert tévéshow-házigazda, Rosie O'Donnell.

A cikk egy kevésbé ismert színész, Holt McCanally visszaemlékezésével indít, aki a Tyler Durden titkos bunyós csapatában azt a fekete pólós fickót alakította statisztaként, aki a Harcosok klubja legismertebb jelenetfotóján is feltűnik a kockahasat villantó Brad Pitt mellett. McCallany saját bevallása szerint az orvosa várótermében ült mit sem sejtve, amikor a háttérben duruzsoló tévében, az NBC showműsorában Rosie O'Donnell nemcsak szidta az előző heti, zárt körű premieren látott filmet, de jól els is poilerezte a végét, miszerint Tyler és a narrátor ugyanaz a személy. Emellett azt is mondta a tévénézők millióinak, hogy ne vegyenek mozijegyet, ne pazarolják a pénzüket erre a filmre. McCallany viszont úgy tervezte, a premierhétvége után ő maga is megnézi a Harcosok klubját, hiszen hiába volt ott a forgatáson, a teljes sztorit nem ismerte (azaz ezek szerint nem olvasta Chuck Palahniuk 1996-os, azonos című regényét).

Emlékszem, nagyon meghökkentem, teljesen bénító volt a számomra. Arra is emlékszem, hogy dühös voltam a megjegyzések miatt, és azon gondolkodtam, miért érezte úgy [O'Donnell], hogy mindezt el kell mondania.

Rosie O'Donnell show-ja 1996 és 2002 között futott, fénykorában 5 milliós nézőszáma volt. A Harcosok klubja-spoiler az akkor még nem annyira mainstream internet nélkül is hírhedté vált, máig a spoilerkutatók hivatkozási alapja. A 2000-ben elkészült dvd-kiadás audiokommentárjában maga Brad Pitt is kitért az incidensre:

Véleményem szerint, nincs azzal semmi baj, hogy utálta. Azt mondta, ez a film rettentően zavarta, éjjelente aludni sem tudott miatta, annyira ideges lett tőle. De az, hogy elmesélte a végét egy országos televíziócsatornán, na az megbocsáthatatlan!

(via The Hollywood Reporter)