Egymás mellé rakták az Az gyerekszereplőit és felnőtt megfelelőiket

A kulthorror kicsi és nagy sztárjai együtt nézték meg az Az: Második fejezetet a gálavetítésen. Nekünk sajna szeptember 5-ig kell rá várni.

A szerencsés kiválasztottak már augusztus 26-án megnézhették az idei év legjobban várt horrorfilmjét, az Az: Második fejezetet a kaliforniai Westwoodban megrendezett Warner-gálavetítésen. James McAvoy kivételével az összes főszereplő ott volt a jeles eseményen, így végre a sajtó képviselői előtt egymás mellé állhatott a 2017-es első részben megismert szimpatikus kis gyerekcsapat, és a Lúzer Klub felnőtt tagjai. Íme a csoportkép:

Jay Ryan, Jeremy Ray Taylor, Isaiah Mustafa, Chosen Jacobs, Jaeden Martell, Jack Dylan Grazer, James Ransone, Sophia Lillis, Jessica Chastain, Bill Hader, Finn Wolfhard, Andy Bean és Wyatt Oleff az Az 2 augusztus 26-i gálavetítésén a kaliforniai Westwoodban (fotó: Kevin Winter/Getty Images)

 

Beverly Mash az Az 1-2-ben

Sajnos a gálavetítésen nem pózolt minden tini szereplő a felnőttkori énjével, de azért született néhány ilyen szép képpár. Itt például a fiatal Beverlyt alakító Sophia Lillis pózol a felnőtt énjével, akit Jessica Chastain alakít. Ez egyébként azért vicces, mert legelőször maga Sophia Lillis vetette fel, hogy Jessica Chastain lehetne a felnőtt változata, ezt villámgyorsan felkapták a Stephen King-rajongók, és végül a világsztár színésznőnek is megtetszett az ötlet (pláne, hogy ismerte egy korábbi, közös horrorfilmes forgatásról az Az rendezőjét, Andres Muschiettit).

Jessica Chastain és Sophia Lillis (fotó: Kevin Winter/Getty Images

 

Richie Tozier az Az 1-2-ben

Az Az folyton viccelődő és csúnyán beszélő Richie-jét a Stranger Things sztárja, az egyre felkapottabb Finn Wolfhard alakította 2017-ben, így egy percig sem volt kérdés, hogy visszatér néhány jelenetben a folytatásban is. Idősebb énjét az Emmy-díjas, kiváló komikus és poéngyáros, Bill Hader alakítja. A két színész nagyon hamar egy húron pendült a forgatáson, mivel pár napig együtt lógtak, és folyton filmeket néztek Hader lakókocsijában. Wolfhard szerint Hader ezalatt a néhány nap alatt teljesen átvette a manírjait, így a forgatáson tényleg úgy mozgott és beszélt, mintha a felnőtt Wolfhard jött volna elő valami időgépből.

Finn Wolfhard ésBill Hader (fotó: Kevin Winter/Getty Images)

 

Ben és Mike az Az 1-2-ben

Ben (Jeremy Ray Taylor) egy alapvetően rendes, kissé duci kisfiú volt eddig a történetben, ám felnőttként (Jay Ryan) pont a tinédzser éveiben átélt csúfolódások miatt lesz belőle egy makacs, morcos ember, aki csak vonakodva akar visszatérni Derrybe, miután kiderül: nem sikerült végleg legyőzni Pennywise-t. Teljesen máshogy alakul ehhez képest a fekete srác, Mike (Chosen Jacobs) sorsa. King eredeti regényében ő volt a lelkes helytörténész, aki felnőttként Derry könyvtárosaként folyton Pennywise után kutatott, és ő hívta vissza az Isten háta mögötti kisvárosba a régi barátait, hogy újra legyőzhessék a gyilkos bohócot. Az Az 2-ben is könyvtáros lesz Benből felnőttként (az Old Spice-reklámokból ismerős Isaiah Mustafa alakítja), de itt már nem fogja kedélyes detektívként keresgélni az összefüggéseket a régi derry-i gyilkosságok és Pennywise mostani ámokfutása között, hanem csak a bohóc végleges elpusztítása érdekli. Ez viszont annyira felőrli az elméjét, hogy már csak drogokkal tudja elviselni az őrületet, így a régi barátok egy kábítószerfüggő, emberi roncsként látják majd viszont a nagy találkozáskor.

Jay Ryan, Jeremy Ray Taylor, Isaiah Mustafa és Chosen Jacobs (fotó: Kevin Winter/Getty Images)

 

Eddie Kaspbrak az Az 1-2-ben

A kis Eddie (Jack Dylan Grazer a Shazam!-ból) a Lúzer Klub legnagyobb lúzere: ő a legalacsonyabb és legcsenevészebb a csapatban, asztmás rohamok gyötrik, és még a kezét is eltörte a történet idején (sovány vigasz, hogy a Loser feliratot Beverly végül Loverre, azaz szeretőre javította át). Felnőttként viszont bejön neki az élet (ekkor már a horrorfilmeken edződött James Ransone alakítja): csinos felesége van, magabiztos és kőgazdag, mivel egy limuzinkölcsönző cég feje, aki napi munkakapcsolatban van Hollywood legnagyobb sztárjaival. Amikor azonban ismét gyilkosságok történnek Derryben, csapot-papot otthagyva rohan, hogy segíthessen a régi barátain.

Jaeden Lieberher, Jack Dylan Grazer, James Ransone, Sophia Lillis és Jessica Chastain (fotó: Kevin Winter/Getty Images)

 

Bill Denbrough az Az 1-2-ben

Sajnos James McAvoy nem volt ott az Az 2 gálavetítésén és a közös fotózkodáson – pedig ha van főszereplője Stephen King kulthorrorjának, akkor az talán pont Bill! Elvégre az ő öccse volt az, aki az események elindítójaként egy elsodródott papírhajó miatt bemászott Pennywise-hoz a csatornába a mára mémmé vált, kultikus jelenetben. Arról, hogy James McAvoy játszhatná a filmbéli Bill (Jaeden Lieberher) felnőtt énjét, már akkor elkezdtek pusmogni, amikor McAvoy épp Jessica Chastainnel forgatta az X-Men: Sötét Főnixet – a felvételek szünetében pont a színésznő kezdte el győzködni a skót sztárt, hogy ez egy nagyon jó franchise, és a rendező is fantasztikus ember, mindenképpen vállalja el a felnőtt Bill szerepét!

Jaeden Lieberher
Jaeden Lieberher és James McAvoy

 

Az Az: Második fejezet szeptember 5-én kerül a magyar mozikba – alig várjuk! (via Uproxx & Hollywood Reporter)