Egyre csúnyább a Johnny Depp kontra Amber Heard per

Szinte már lehetetlen tisztán látni az egykori házaspár ügyében. Már azt sem tudni, ki bántalmazott kit. Az az egy biztos, hogy a tárgyalás során napról napra durvább dolgok derülnek ki.

A még 2011-ben Rumnapló című közös filmjük forgatásán megismerkedett házaspár válópere már 2017-ben lezárult – a színész most a The Sun nevű bulvárlap kiadóját pereli, amiért 2018-ban egy cikkükben azt állították, kapcsolatuk során többször megverte Heardöt (2013 és 2016 között összesen 14 alkalommal). Depp határozottan tagadja, hogy bántalmazta volna a színésznőt, sőt: szerinte egykori felesége bántotta őt, és azért vált el tőle, mert ürüléket talált a közös ágyukban.

A tárgyaláson felidézték az ötödik A Karib-tenger kalózai film forgatását, amikor 2015 márciusában a pár úgy hagyta ott a munka idejére bérelt házat Ausztráliában, hogy az erősen meg volt rongálva, Depp egyik ujja pedig csontig meg lett vágva. Heard (azaz a The Sun) állítása szerint a színész három napon át részegen és bedrogozva őrjöngött, és ennek során nemcsak az ingatlanban tett kárt, de a színésznőt is megütötte.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A sztár ellenben azt vallotta, éppen volt felesége bántotta őt (az ujja is úgy sérült meg, hogy hozzávágott egy vodkásüveget), és hogy a házban is ő okozta a legtöbb kárt. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a tükörre vérrel írt graffitik tőle magától származnak. A per során felmerült egy 2014-es eset is, amikor a házaspár Deppnek a Bahamákon található magánszigetén tartózkodott, hogy a színész lejöjjön arról az ópiátszármazékról, amire rá volt szokva.

Heard azt állítja, Depp a privát elvonókúra alatt is erőszakossá vált vele szemben – a sztár mindebből csak az üvöltözéseket ismeri el, azt azonban bevallotta, hogy nem mindenre emlékszik tisztán. A bíróságon előkerült egy el nem küldött e-mail is, amit a színésznő írt a színésznek, és az olvasható benne, hogy Depp szerinte olyan mint Jekyll és Hyde egy személyben, akinek az egyik énjét őrülten szereti, a másiktól viszont retteg.

Forrás: John Shearer / WireImage / Getty Images

 

Heard a levélben azt is felidézte, hogy többször látta a drogtól vagy alkoholtól kiütött Deppet a saját hányásában, ürülékében és vizeletében fetrengeni, amit neki kellett feltakarítania. A színésznő arról is írt, hogy a kábítószer és a pia tehet róla, hogy többször megütötte őt, de ezt már nem bírja tovább, és nem marad vele. A három hétig tartó tárgyalás során később maga Amber Heard is tanúskodni fog, és várhatóan számos szomorú és mocskos részlet kiderül még a pár kapcsolatáról.


(via The Hollywood Reporter, The Guardian)