Ejtették Luc Besson ellen a nemi erőszak vádját

A francia filmest egy holland-belga színésznő vádolta meg, most azonban bizonyíték hiányában felmentették.

Bessont tavaly májusban vádolta meg egy fiatal színésznő, hogy bedrogozta és megerőszakolta egy párizsi hotelben. Az áldozatról később kiderült, hogy Sand Van Roy az, aki a rendező-producer két projektjében is szerepelt, a Valerian és az ezer bolygó városában, illetve a Taxi 5-ben. A filmes tagadta az állításokat, és azt nyilatkozta, mindenben a hatóságok rendelkezésére áll, hogy bebizonyosodjon az ártatlansága.

Sand Van Roy és Luc Besson a Taxi 5. premierjén. Forrás: Marc Piasecki / WireImage / Getty Images

 

Később egy casting direktor is szexuális zaklatással vádolta Bessont, majd két további nő is jelentkezett. Eljárás viszont a jelek szerint egyedül a Sand Van Royt érintő ügyben indult a rendező ellen, aki ügyvédjein keresztül egy olyan tartalmú közleményt juttatott el a The Wrapnek, amelyben azt állítja, felmentésére egy kilenc hónapig tartó nyomozás végén került sor.

„Luc Besson megelégedéssel vette tudomásul az állami ügyészség döntését, miszerint nem adtak helyt Sand Van Roy vádjainak, amelyeket ő mindig is tagadott.

A döntésre egy mindent feltáró nyomozás végén került sor az ügyészség részéről,

amelyben Luc Besson mindvégig együttműködött.

Luc Besson. Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

Luc Besson elutasítja ezenkívül további megbélyegzését, amire elhamarkodottan került sor, szerencsére csak egy törpe kisebbség részéről, azoknak pedig, akik támogatták ezekben a nehéz hónapokban, szeretne köszönetet mondani” – olvasható a közleményben.


(via The Wrap)