Elborult folytatások, amikből szerencsére nem lett semmi

Bár némelyik talán még érdekes is lehetett volna, de félő, hogy csak elrontották volna.

Roger nyúl a pácban - The Toon Platoon

Robert Zemeckis zseniális noir-vígjáték-rajzfilm hibridjének folytatása valójában előzmény lett volna, és a firkák második világháborús ténykedését mutatta volna be, az USA propagandája szolgálatában. Persze lett volna kaland is: a nácik elrabolják Jessica Rabbitot, hogy ők is propaganda célokra használják. Egy firkákból álló különítmény indul el a Roger feleségének kiszabadítására. 

 

Oliver Stone Majmok bolygója folytatása/remake-je

A sokadik folytatással a kultklasszis Majmok bolygója a ZS-filmek mocsarába süllyedt (még egy olcsó tévésorozatban is folytatták a pofaszakállas, bőrszerkós emberszabásúak történetét). A Fox már a 90-es évek elején szerette volna feltámasztani a franchise-t, a direktori székbe pedig Olivert Stone-t akarták ültetni. A főszereplő Arnold Schwarzenegger lett volna, és nem is ezzel lett volna baj, hanem az elborult ötletekkel: a majmok a Gyűrűk Ura karakterei után kapják a nevüket, az emberiséget fenyegő vírus egy CD-n van(?????), időutazás és egy majom körülmetélése - bármit is jelentsen ez.

 

Forrest Gump 2.: Gump és társa

Winston Groom regényének folytatása magyarul is megjelent, ebben a csekély értelmű címszereplő szuperokos fiával halmozza a hülyébbnél hülyébb kalandokat. Fekáliával működő rákfeldolgozót építenek, Forrest találkozik Tom Hanks-szel, Dan hadnaggyal együtt elfogják Szaddám Husszeint és még Jenny Curan szelleme is megjelenik. Könyvként élvezhető folytatás, de még ha át is hangolják, ahogy az első regénnyel tették, filmként valószínűleg méltatlan lett volna Robert Zemeckis klasszikusához.

 

Folytatás a Casablancához

Ezt muszáj még egyszer leírni, csupa nagy betűkkel:

FOLYTATÁS A CASABLANCÁHOZ!!!

Ha van szentségtelen ötlet, akkor ez az. A Brazzaville című film tovább vitte volna Rick és Renault "beautiful frienship"-ét nácik ellen harcoló titkosügynökökként. Ilsa férjét, Victor Laszlót megölték volna a nácik, így a nő és Rick szerelme végül kiteljesedhetett volna. Jaj. Mindnyájunk szerencséjére ebből nem lett semmi, de 1955-ben és 1983-ban két rövidke sorozatban csak azért is folytatták. Gyanítható, hogy nem véletlenül koptak ki az emlékezetből.

 

Gladiátor 2.: Christ Killer

Russell Crowe Nick Cave-et kérte fel a sztori megírására, aki egy egészen szürreális elmebajt vetett papírra.

Miután Maximus az első rész végén meghal, legyőzi a római isteneket, így halhatatlanná válik. A történelem folyamán folytonosan reinkarnálódva harcol a keresztes háborúkban, Vietnámban, és így tovább.

(Forrás: WhatCulture)