Elhunyt Bill Paxton, az Aliens és a Terminátor sztárja

A True Liesban és a Titanicban is szerepelt, pár éve A holnap határában alakított óriásit. 61 éves volt.

61 éves korában elhunyt Bill Paxton - írja a Variety. A család szóvivője szerint a színész halálát egy műtét után fellépett komplikáció okozta.

Forrás: 20th Century Fox

 Az 1955-ös születésű Bill Paxton lényegében régi barátjának, James Cameronnak köszönheti a karrierjét: szinte a rendező összes fontos filmjében játszott a '80-as és a '90-es években. Paxton volt az egyik olyan sztár, akit a három legjobb, klasszikus sci-fi franchise-ban, az Alienben, a Predátorban és a Terminátorban is megölt a címszereplő (a másik ilyen Lance Henriksen). Az 1984-es Terminátorban ő volt az egyik kötekedő punk a kilátónál:

Az 1986-os A bolygó neve: Halálban ő alakította a folyton valamiért nyekergő, fegyvermániás Hudson közlegényt:

Neki voltak a legviccesebb jelenetei és a legemlékezetesebb beszólásai ebben a filmben, például amikor húzódzkodás közben belekötött kollégájába, a kőkemény zsoldosnőbe:

- Hé, Vasquez! Néztek már férfinak?
- Nem. És téged?

A Predátor 2-ben pedig ő volt a metrókocsiban pórul járt Jerry Lambert. A '90-es években további blockbusterekben is szerepelt: benne volt többek között az Apollo 13-ban, a Tomstone-ban, a Twisterben, a True Liesban és a Titanicban. De nagyon emlékezetes volt pár éve A holnap határa újra és újra feltűnő, bajszos őrmesterének szerepében is.

Bill Paxton utolsó mozifilmje, a The Circle című sci-fi idén áprilisban kerül a mozikba.