Eljött az idő: remake készül a Más világból, amiben Nicole Kidman elzárva élt a világtól

Alejandro Amenábar kulthorrorjából a Sentient Entertainment készít új verziót.

A Deadline magazin értesülései szerint a Sentient Entertainment elérkezettnek látta az időt arra, hogy új verzió készüljön Nicole Kidman 2001-es Más világ című horrorjából. A jövőre 20. évfordulóját ünneplő kulthorrort Alejandro Amenábar rendezte, és valóban aktuális lehet most, a koronavírus idején a története, hiszen a főszereplő lényegében önkéntes karanténban él benne. A film ugyanis arról szól, hogy a második világháború után a férjét hazaváró Grace (őt alakítja Nicole Kidman) vasszigorral neveli egy hatalmas viktoriánus házban a széltől is óvott gyerekeit, akik egy furcsa betegség miatt nem mehetnek ki a napra. Ráadásul egyetlen ajtót sem szabad kinyitni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna. Ám a Grace által fenntartott szigorú rend egy nap felborul...

Az új verzió producere Renee Tab, aki korábban David Cronenberggel dolgozott együtt a Térkép a csillagokhoz című drámán, valamint az Elrabolva rendezőjével, Pierre Morellel a Peppermint:  Abosszú angyalát. A producer így nyilatkozott a sajtónak a remake-ről:

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy minden idők legjobb horrorfilmjén, a Más világon dolgozhatok, és felújítva egy új közönségnek is megmutathatom a vásznon. Félelmetes, mennyire időszerű manapság a film témája: az önként vállalt izoláció, a paranoia, a félelem, és persze az intenzív késztetés, hogy meg kell védenünk a gyerekeinket és önmagunkat.

Az biztos, hogy az új verzióhoz is szeretne leigazolni a Sentient Entertainment egy A-kategóriás hollywoodi sztárt, bár az illető szinte biztos, hogy nem Nicole Kidman lesz. (via NME.com)