Elképesztően durva beszólásokkal ünnepli Jim Carrey, Mark Ruffalo és a többi sztár Trump bukását

Köztörvényes, a legnagyobb vesztes, egy darab sz*r” – csak úgy sorjáznak a frappánstól az egészen brutális beszólásokig terjedő tweetek a legnagyobb sztároktól annak kapcsán, hogy január 20-án Joe Bident beiktatták, az eddigi amerikai elnök, Donald Trump pedig végre távozott a Fehér Házból. Eközben az átlagtweetelők a Városfejlesztési osztály egyik nevezetes epizódját elevenítik fel.

„Végre elment. A rémálomnak vége. Az éj leple alatt Trump és elit bűnözőkből álló köre elbúcsúzott. Az aranyvécé elnökségének annyi.

A sz*r már csak sz*r marad, akárhova is rakják”

– írta ki a Twitterre a híresen Trump-ellenes Mark Ruffalo, aki az aranyvécével arra az incidensre célzott, amikor az egykori elnök kölcsönkért egy Van Gogh-festményt a New York-i Guggenheim magánmúzeumtól, de annak vezetősége inkább egy aranyvécét ábrázoló műtárgyat ajánlott fel helyette, nyilván nem is annyira burkolt véleménynyilvánításként.

 

John Cusack még ennyire sem fogta vissza magát. „Trump elhazudta magát a naplementébe. Úgy tett, mintha keményen dolgozott volna, és nem ismerte el a legnagyobb hazugságot: hogy úgy távozott, ahogy érkezett, egy rohadt, hazug köztörvényesként. A soha viszont nem látásra, köztörvényes!” – fogalmazott tweetjében. Eközben Michael Moore dokumentumfilmes csupa nagybetűs rövidítéssel fejezte ki indulatait: „Trump! STFU! (shut the fuck up, azaz fogd be a pofád – a szerk.) GTFO! (na menj a p*csába) VESZTES! A LEGNAGYOBB VESZTES A VILÁGON! Vár a szövetségi börtön és a háromszori étkezés naponta.”


Chelsea Handler komika boldogan integet a távozó bűnözői kabinetnek, Albert Brooks komikus úgy érzi, most sz*rt egy 90 kilósat, George Takei, a Star Trek sztárja pedig csak azt bánja, hogy nem a titkosszolgálat rángatta ki a vonakodva távozó Trumpot. Ben Stiller arra hívta fel a figyelmet, hogy az exelnök bármiféle stílus és az emberek véleménye iránti tisztelet nélkül hagyja el a tett helyszínét, míg Rosie Perez azt hangsúlyozza, hogy még csak most jön a kemény munka, hiszen Amerikát meg kell gyógyítani, „ezt az embert pedig az igazságszolgáltatás elé kell állítani.”


Jim Carrey-ről pár éve lehet már tudni, hogy nemcsak színésznek és komikusnak zseniális, de festőnek és karikaturistának is. A művész alkotásaiban eddig sem kerülte a politikai témát, és Trump távozása is megihlette: a Capitolium előtt pöffeszkedő, ám megtört mangóként álmodta újra az egykori elnököt (narancssárga bőrszíne miatt a politikust gyakran emlegették úgy ellenlábasai, hogy „a mangó Mussolini”), és a festmény mellé egy, az Óz, a csodák csodájából származó idézetet biggyesztett: „Ding-dong, a boszorkány halott”.


Eközben az átlagtweetelők egy része ennél sokkal visszafogottabban ünnepelt, és felelevenítették a Városfejlesztési osztály című sitcomnak azt az epizódját, amelyben az akkor még Obama alelnökeként tevékenykedő Joe Biden cameózott.

A sztori szerint az Amy Poehler által alakított városi hivatalnoknak, Leslie Knope-nak lehetősége nyílik személyesen is találkozni a politikussal, akit egyenesen bálványoz, így a találkozás pillanatában annyira örül, hogy el sem akarja hinni, hogy mindez igaz.

Egész sor mém született annak kapcsán, hogy az amerikaiak döntő többsége Biden beiktatása után pont így érzi magát – ezek ugyan sokkal kevésbé frappánsak és ütősek, mint a sztárok tweetjei, de kifejezetten szívmelengetőek: itt lehet végigpörgetni őket.



(via Independent, NME)