Elképesztően látványos lesz a nálunk forgatott Szárnyas fejvadász 2

20 percnyi izgalmas werkvideó készült Budapesten az idei év legjobban várt sci-fijéhez.

Vice magazin munkatársai abban a kegyben részesülhettek, hogy nemcsak ellátogathattak a Szárnyas fejvadász 2049 budapesti forgatására, de izgalmas werkvideókat is készíthettek. Ezek kerültek ki most a netre a sci-fi rajongók legnagyobb örömére.

Az elsőben a Vice riportere, Kim Taylor Bennett többek között Harrison Forddal, Ryan Goslinggal, Denis Villeneuve rendezővel, valamint producerekkel és speciális effektesekkel készítette exkluzív interjúkat különböző budapesti forgatási helyszíneken (többek között egy kukactenyésztő farmon és egy díszlet-ócskavastelepen):

A második videóban pedig már Jared Leto, és az eredeti, 1982-es Blade Runner rendezője, Ridley Scott is megszólal:

 

A történetről persze továbbra is csak annyit lehet tudni, hogy 30 évvel játszódik az első Szárnyas fejvadász eseményei után. Ryan Gosling alakítja, K ügynököt, aki Los Angeles-ia nyomozása során olyan sötét titkokra bukkan, amelyek választ adhatnak arra, miféle kataklizma ütött be a múltban, és miért szakadt szét Kalifornia egy zsúfolt, neonreklámokkal teli nagyvárosra és egy Mad max-filmeket idéző, romos vidékre.

Az első film replikánsvadásza, Rick Deckard (Harrison Ford) eközben 30 éve önkéntes száműzetésben él, senki sem tud róla semmit. K ügynök viszont megtalálja egy titkos menedékhelyen – ami történetesen pont a Szabadság téri, régi MTV székház.

Mindeközben Jared Leto vak karaktere javában dolgozik az engedelmes replikánsok új generációján, akik már nem képesek elszökdösni és önállósítani magukat úgy, ahogy az első részben tette a Rutger Hauer vezette Nexus 6-os csapat. Hogy ezután mi történik a filmben, azt majd csak pár hét múlva, az október 6-i premier után tudjuk meg. (via Geektyrant)