Elképesztően ronda, korábban sosem látott forgatási kép került elő a megégett Vaderről!

De nagyot megy a neten az a videó is, amiben kigyűjtötték a régi trilógia ÖSSZES idegen lényét! Star Wars-hírek.

Messze még az év vége, amikor végre mozikba kerül a várva várt Star Wars IX, addig viszont biztos, hogy minden hétre jut majd valami Csillagok háborújával kapcsolatos hír, pletyka és egyéb érdekesség. Ezek közül gyűjtöttünk mos össze egy csokorra valót!

  • Kezdjük a fenti videóval, ami egy részlet a Cartoon Network testvércsatornáján, az Adult Swimen futó Robot Chicken című, gyurmafilmeket idéző animációs sorozatból. A kultikus széria mindenből és mindenkiből viccet csinál – így természeteen Az ébredő Erőből is. Én magam ugyan hatalmas rajongója vagyok a VII. résznek (a VIII-nak már kevésbé), de az tényleg nagyon idegesítő hiba volt a filmben, hogy Leia a végén meg sem ölelte a rég nem látott Csubakkát, helyette egy korábban sosem látott lánnyal smúzolt. (via Geektyrant)
  • Hasonlóan népszerű most a Star Wars Kid YouTube-csatornájára kirakott videó is, amiben gondos kezek kigyűjtötték a régi trilógiában látható ÖSSZES idegen lényt, szám szerint 73 fajt (a robotok és a rancorn- és wampa-szerű szörnyek persze nincsenek köztük). A mindent tudó Csillagok háborúja-rajongók persze ebben is találtak hibát: hiányolják a listáról többek között az Anzat bolygó lakóit. (via Geektyrant)

  • Tavaly augusztusban mi is megírtuk itt a Port.hun a világsajtót bejáró bombahírt: a Doctor Who tévésorozat sztárja, Matt Smith is csatlakozott a Star Wars IX stábjához, ráadásul „az egyik legfontosabb szerepet kapta meg új trilógia lezárásában”. Nos, a színész most azt nyilatkozta: legjobb tudomása szerint nincs benne a cím nélküli kilencedik epizódban. (via LA Times)
  • Nagyot megy az interneten az a két ritka forgatási fotó, amit a Reddit kommentelői bányásztak elő Hayden Christensenről. A képen épp egy szénné égett Jedi-ruhát és hólyagosra sebesedett emberi húst imitáló, gondosan kidolgozott jelmezben készül A Sith-ek bosszúja fináléjára, amiben Anakin Skywalkernek összecsap mesterével, Obi-Wan Kenobival a Mustafar vulkánbolygón. A cinikus Star Wars-rajongók természetesen máris arról beszélnek, hogy egy ilyen horrorfilmbe illő, ronda maszk legyártását, és egy csonkolós párbajjelenetet a Disney manapság már biztosan nem engedne meg egy gyerekbarát Csillagok háborúja-filmben. (via Geektyrant)