Elképesztően szép lett Peter Jackson léghajós filmje

A Gyűrűk Ura rendezője egy olyan világot mutat be, ahol London egy gigantikus, mozgó város!

Új előzetes jött ki Peter Jackson legújabb filmjéhez, a Mortal Engine-hez, ami itthon Ragadozó városok címmel fog mozikba kerülni. Ez az a furcsa steampunk blockbuster, amihez tavaly decemberben már kijött egy rövidke trailer, amiben kiderült: a történet egy olyan posztapokaliptikus Földön játszódik, ahol London egy hatalmas, mozgó gépváros! Ráadásul egy gonosz figura (Hugo Weaving) irányítja, aki előszeretettel kebelez be a gigantikus szerkezetével kisebb mozgó városokat.

Az új előzetesben ez a világ bővül tovább, láthatunk csodaszép, kecses léghajókat, hatalmas monstrumokat, és mindenre elszánt, kormos arcú, pilótaszemüveges embereket, akik gyaníthatóan valamiféle forradalmat akarnak kirobbantani a Londont irányító, gátlástalan iparmágnás ellen. A film két főszereplője a London alsó bugyraiból kikerülő Tom Natsworthy (Robert Sheehan) és egy veszélyes merénylő, Hester Shaw (Hera Hilmar) lesznek, akik menekülésük során kénytelenek szövetséget kötni egymással.

A Ragadozó városok forgatókönyvét maga Peter Jackson írta (a feleségével, Fran Walsh-sal együtt), és ő a film producere is. Az alapanyag a népszerű brit bestseller szerző, Philip Reeve 2001-ben elindult steampunk regényciklusa, siker esetén tehát még legalább három másik, ehhez a mostanihoz hasonló gépvárosos Mortal Engines-film is várható. Amiatt sem aggódnék különösebben, hogy a rendező a totálisan ismeretlen Christian Rivers, mert ő Peter Jackson egyik legrégebbi barátja és harcostársa a filmiparban: az 1992-es Hullajó óta segíti az új-zélandi rendezőt storyboard artistként és speciális effektesként, ráadásul oszlopos tagja Peter Jackson trükkgyárának, a Weta Digitalnak.

Magyar premier december 27-én: minden Jules Verne- és Gyűrűk Ura -rajongónak ott a helye a moziban! (via Geektyrant)