Először beszélt nyilvánosan River Phoenix 25 évvel ezelőtti haláláról a sztár exbarátnője

Samantha Mathis A szerelem nevű dolog forgatásán ismerte meg a 23 évesen elhunyt színészt.

Október 31-én lesz 25 éve, hogy drogtúladagolásban elhunyt az Állj mellém!, a Moszkító part és az Utolsó kereszteslovag sztárja, River PhoenixJoaquin Phoenix bátyja, akit a '80-as és a '90-es évek egyik legtehetségesebb fiatal színészének tartottak. Samatha Mathis színésznő, Phoenix volt barátnője, most először beszélt a sajtónak a 25 évvel ezelőtti, szörnyű éjszakáról. A The Guardian magazinnak adott interjúban azt mondta, egészen a közelmúltig nem szerette volna feleleveníteni a történteket, most viszont egyszerűen úgy érezte, beszélnie kell róla.

Samantha Mathis és River Phoenix A szerelem nevű dolog című 1993-as film forgatásán ismerkedtek meg egymással és kerültek közelebbi kapcsolatba. Phoenix október 31-én éjjel Johnny Depp legendás night klubjában, a Viper Roomban bulizott, vele volt többek között a színésznő és az akkor még csak 19 éves Joaquin Phoenix is. Sajnos a buli végül tragédiához vezetett:

Tudtam, hogy valami baj lesz azon az éjszakán, valahogy megéreztem. Azt konkrétan nem láttam, hogy kábítószerezett volna a klubban, csak azt, hogy annyira pörgött, hogy már én éreztem kényelmetlenül magam miatta. 45 perccel később halott volt.

A színésznő szerint már az is egy baljós előjel volt, amikor látta, hogy River Phoenix a mosdóból kifele jövet szóváltásba keveredett egy ismeretlen férfival. A biztonsági őr nem sokkal később megkérte az egész csapatukat, hogy menjenek inkább ki a night klubból.

Miután kiküldtek bennünket, Phoenix elterült a földön. Sejtettem, hogy be volt állva aznap este, de biztos vagyok benne, hogy nem azelőtt heroinozott, hogy megérkeztünk volna a Viper Roomba. Meggyőződésem, hogy ott kapta az anyagot, bár nem láttam az egészből semmit.

Samantha Mathis szerint River Phoenix egyszerre volt érzékeny lélek és megszállott mániákus, aki mindig nagyon a szívére vett mindent.

Azt hiszem, ha River még mindig köztünk lenne, akkor filmekben játszana, rendezne és nagy környezetvédő lenne. Élné az életét, és sokat lógna velünk. Istenem, hát nem volna csodálatos?

(via Independent)