Előzményt kap Az éhezők viadala-trilógia

Suzanne Collins újabb regénye a már ismert könyvek cselekménye előtt 64 évvel fog játszódni, és már a korábbi adaptációkat gyártó stúdió is rácsatlakozott.

A 2008-as Az éhezők viadala, a 2009-es Futótűz és a 2010-es A kiválasztott című young adult bestsellereket jegyző írónő előzményregénye 2020. május 19-én jelenik meg, és azt az időszakot fogja ábrázolni, amikor a háborút követően tíz évvel az Egyesült Államok romjain Panemként újjáépülő ország megpróbál újra talpra állni.

Mint az köztudott, a könyvek alapján 2012 és 2015 között négy filmfeldolgozás is készült, így nem túl meglepő módon az azokat gyártó stúdió, a Lionsgate máris kifejezte abbéli szándékát, hogy az új regényből is forgatnak majd egy mozit.

Jennifer Lawrence Az éhezők viadalában. Forrás: Fórum Hungary

 

„Mint Az éhezők viadala filmek büszke otthona, alig várjuk, hogy megjelenjen Suzanne új könyve.

Az írás folyamata alatt kapcsolatban álltunk vele, és alig várjuk, hogy egy új filmen is folytathassuk vele a munkát”

– nyilatkozta a stúdió elnöke, Joe Drake.

Mivel a korábbi alkotások amellett, hogy egy csapásra világsztárt csináltak a főszerepet alakító Jennifer Lawrence-ből, nem kevesebb mint 3 milliárd dollár bevételt hoztak a Lionsgate-nek, nem túl meglepő, hogy alig várják a folytatást (vagy hát az előzményt). De a siker azért az elején még nem volt borítékolható, így amikor 2012-ben a 78 millió dollárból készült első film megdöntötte a nem folytatás által produkált legjobb nyitás és legjobb nyitó hétvége rekordját is, majd világszerte 694,4 milliót hozott, sokakat meglepett.


(via NME, Collider)