Elvarázsol minket a fül nélküli Willem Dafoe

Az életrajzi filmek koronázatlan királya, Julian Schnabel rendezi azt a filmet, amiben Dafoe játssza Vincent van Gogh-ot.

„Az At Eternity’s Gate nem egy szabványos biográfia, sokkal inkább Van Gogh levelein alapul” – olvasható a mű tartalomleírásában. A filmben a főszerepet hozó Dafoe mellett olyan sztárok jelennek meg, mint Mads Mikkelsen (ő egy papot játszik), Oscar Isaac (ő Van Gogh barátját, Paul Gauguin festőt formálja meg), Mathieu Amalric (ő lesz a főhős egyik orvosa), Emmanuelle Seigner és Rupert Friend (Theo van Gogh, Vincent testvére).

A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján a szuggesztívnek tűnő alkotás a szűk közeliket és az elhagyatott, a hős elveszettségét kifejező nagy tereket váltogatja, miközben azt láthatjuk, ahogy a zűrös életű festő orvosokkal, papokkal, festőtársaival és közemberekkel viaskodik. Sőt: a trailer tanúsága szerint végre azt is megtudhatjuk, miért tartotta Van Gogh jó ötletnek levágni a fülét.

Dafoe a Floridai álomban. Forrás: ADS Service

 

Willem Dafoe-t pályája során már háromszor jelölték Oscar-díjra: legutóbb idén a Floridai álomért. Sokan már most azt tippelik, hogy Schnabel (A graffiti királya, Szkafander és pillangó) rendezésében begyűjtheti negyedik nominációját is, sőt ezúttal talán díjra is válthatja. A film szeptember 3-án mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon, a hivatalos amerikai mozipremierre november 16-án kerül sor.


(via Consequence of Sound)