Emilia Clarke morcos karácsonyi manó lesz a Last Christmasben

Az ikonikus George Michael-dalon alapuló romantikus komédiában Emma Thompson játssza a Trónok harca sztárjának anyját. Itt az első előzetes!

Tavaly nyáron írtunk róla, hogy karácsonyi mozi készül a néhai énekeslegenda népszerű slágeréből, a Last Christmasből. Ahogy az a most nyilvánosságra hozott trailerből is kiderül, a fimet a Wham! 1984-es száma természetesen csak inspirálta, sztoriból vadonatújat írtak hozzá.

Méghozzá nem más, mint Emma Thompson, aki szerepel is a filmben, Emilia Clarke, Michelle Yeoh és az Egy kis szívességből, illetve a Kőgazdag ázsiaiakból ismert Henry Golding oldalán. A Koszorúslányok, a Női szervek, A kém és az Egy kis szívesség direktora, Paul Feig által rendezett romkomban Clarke egy karácsonyi bolt manójaként dolgozó kiábrándult és zűrös csajszit alakít.

A lány szigorú főnökét Michelle Yeoh játssza, a titokzatos férfit pedig, akivel a főhősnő a munkahelyén összefut, majd találkozgatni kezdenek, Henry Golding. Az előzetesből kiderül még, hogy a filmbeli Kate és az őt alakító Emilia Clarke élete között van egy kis átfedés.

„Nagyon beteg voltam, és majdnem meghaltam. Nem mesélek róla senkinek, mert furán kezdenének viselkedni.

De szerintem te nem ilyen vagy. Egyszerűen csak folyamatosan félek azóta” – hangzik el a trailerben Kate szájából. Clarke pedig idén tavasszal vallott róla, hogy a Trónok harca első évadának forgatását követően két alkalommal is átesett a stroke egyik életveszélyes változatán: súlyos koponyaűri vérzése volt.

Az előzetes alapján a Last Christmasban fontos szerep jut még egy hajléktalanszállónak, ezenkívül az is kiderül, hogy a címadó dalon kívül George Michael más számai is benne lesznek a filmben: a trailerben a Last Christmas mellett a Freedom csendül még fel, de állítólag az énekes kiadatlan szerzeményei is helyet kaptak a romkomban. Ja, és a mozit november 7-én Múlt karácsony címmel Magyarországon is bemutatják.


(via The Hollywood Reporter)