Emily Blunt szerint igencsak ígéretes A holnap határa 2 forgatókönyve

A színésznő szerint mindenképpen lesz folytatása a 2014-es időhurkos sci-finek, csak össze kell egyeztetni a stábtagok évekre előre betelt naptárait.

2014-ben ugyan nem rengette meg a kasszákat a Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült A holnap határa című sci-fi, de talán mégis lesz folytatása. Bár anno 370,5 millió dolláros bevételt ért el, a közel 180 milliósra rúgó költségei miatt ez akkor nem számított kiemelkedően jó teljesítménynek. Ám mivel nagyon jó kritikákat kapott, és azóta is rendszeresen bekerül minden „legjobb időhurkos filmek”-válogatásba az Idétlen időkig mellé, évek óta keringenek pletykák arról, hogy most már aztán tényleg elkészül hozzá egy folytatás, hiszen a fogatókönyv már ezer éve készen van. Utóbbit most megerősítette Emily Blunt is, amikor legújabb filmje, a Wild Mountain Thyme kapcsán interjút adott a The Hollywood Reporternek:

Igen, nagyon ígéretes és nagyon-nagyon klassz [A holnap határa 2 forgatókönyve]. Csak nem tudom, hogy mikor fog mindez összejönni, ha érti, mire gondolok. Kellene egy megfelelő időpont mindannyiunk menetrendjében. De valami készülődik, és az biztos, hogy ez egy remek ötlet. Remek ötlet.
Forrás: InterCom

 

A holnap határában egy csapat űrkommandós, köztük a harctéren még nem sokat járt Tom Cruise-zal, egy könyörtelen idegen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Hősünk először gyors és kegyetlen hősi halált hal, de feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. Az idegenek vérével érintkezve ugyanis időhurokba sodródott, így kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Amikor azonban felbukkan a toborzóplakátok legendás elit katonája (Emily Blunt), kiderül, hogy mégiscsak van rá mód, hogy megmenthessék az egész világot.

Bár a fenti történet kerek egészet alkotott, kétség kívül lenne potenciál egy folytatásban is. A legégetőbb kérdés azonban valóban az, amit Emily Blunt is pedzegetett az interjúban: mikor tudná úgy összehangolni az idejét minden fontos stábtag, hogy belátható időn belül elkészülhessen A holnap határa 2? A brit színésznőtől hamarosan jön a Dzsungeltúra és a Hang nélkül 2, amit éjjel-nappal promóznia kell majd, és már elszegődött két újabb produkcióhoz is (The English, Not Fade Away). Tom Cruise eközben egyszerre forgatja a Mission: Impossible 7-8-at,  ahol a munkálatok többször is leálltak már a koronavírus-járvány miatt. A két új Mission: Impossible-film rendezője ráadásul nem más, mint A holnap határa forgatókönyvírója, Cruise régi barátja és harcostársa, Christopher McQuarrie, aki valószínűleg A holnap határa 2 csapatába is visszatérne majd, mint író-producer.

A folytatás egyébként jelenleg a Live Die Repeat and Repeat (azaz: Élni, halni, újra és újra) munkacímen fut, ami lényegében az eredeti, 2014-es film tagline-jének újragondolása. (via Movieweb)

Forrás: InterCom