Ennyi ember nem tévedhet? - 21 éve nem látott sikert ért el a Valami Amerika 3

Több mint 116.000 néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at.

Ezzel az eredménnyel a film az első helyen nyitott az országos mozi top10-ben, megelőzve még a Fekete párduc című képregényfilmet is. Herendi Gábor új filmjét bemutatása első hétvégéjén 116.030 néző látta. Ezzel a Valami Amerika 3 a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 12 évvel ezelőtti eredményét is.

Valami Amerika 3 werkfotó; Készítette: Wlcsek András

 

Utoljára a 1997-ben A miniszter félrelép ért csak el a mostaninál nagyobb nézőszámot. A Magyar Nemzeti Filmalap működése óta ilyen eredményt magyar film még nem ért el, az eddigi legnézettebb játékfilm 2010 után a Kincsem volt, amit szintén Herendi Gábor rendezett. A Kincsem 72.089-es csúcsa most jócskán megdőlt. 

A Valami Amerika 3 továbbá az idei év legjobb hazai mozis indulását is magáénak tudhatja, megelőzve az összes amerikai sikerfilmet, beleértve az eddigi legjobb, a Szabadság ötven árnyalata 109.208 nézős teljesítményét is. 

 

Az alkotók országosan részt vesznek közönségtalálkozókon is, ahol szintén tapasztalják a nézők szívélyes fogadtatását, lelkesedését. Ma Pécsre (Cinema City Pécs), kedden Veszprémbe (Cinema City Balaton Pláza), szerdán Szombathelyre (AGORA – Savaria Filmszínház) mennek az alkotók közönségtalálkozóra pénteken pedig Szegeden (Cinema City Szeged) találkozhatnak a nézők a szereplőkkel.

A Valami Amerika 3 több mint 90 moziban látható továbbra is országszerte a mozikban, forgalmazója a Vertigo Média.