Ennyi, kész vége! Nem lesz több Rocky-film!

Creed 3-at sem akar már a 72 éves Stallone, szerinte új hősökre van szüksége a mai fiataloknak.

Amerikában már bemutatták a Creed 2-t (nálunk majd csak január 3-tól fogják vetíteni), egész jó kritikákat kapott. Sylvester Stallone viszont most egy Instagram-posztban arról beszélt egy stábbulin felvett videón, hogy 72 évesen már nem akar újabb filmet forgatni a mozivászon legendás bokszolójáról, Rockyról.

Sylvester Stallone a Creed 2 New York-i gálavetítésén pózol a fotósoknak (kép: Daniel Zuchnik/WireImage/Getty)

 

Stallone ezt mondta a videójában tűz mellett a stábtagoknak, a barátainak, a Creed főszereplőjének, Michael B. Jordannek és közvetve az egész világnak:

Nos, valószínűleg ez volt az utolsó menetem. Amit akartam, megcsináltam, sőt, olyan dolgok is megtörténtek, amikről nem is álmodtam. Amikor úgy volt, hogy Rocky története véget ér 2006-ban, én már azzal is boldog lettem volna.

Stallone ezzel természetesen a 2006-os Rocky Balboa című filmre gondolt, ám a bokszlegenda története végül tovább folytatódott a Creedben, amiben Rocky már csak egy morgós edző volt Michael B. Jordan mellett:

De akkor hirtelen ez a fiatalember megmutatta magát, és az egész történet megváltozott, amikor egy új generáció új problémáira mutattunk rá, és új kalandokra indultunk. Nem is lehetnék boldogabb, mint most, amikor hátrébb lépek, visszavonulok. Én már elmondtam a történetemet, és most már megnyílhat egy teljesen új világ, elkezdődhet egy új történet, aminek a közönsége a mostani generáció lesz.

Stallone tehát úgy tűnik, hivatalosan is átadta a stafétabotot (helyesebben: a bokszkesztyűket) ifjú kollégájának, és az Instagramon köszönetet mondott mindenkinek, aki 1976 óta segített neki abban, hogy a Rocky franchise ekkora népszerűségre tehessen szert.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az egész világon, aki az elmúlt 40 évben a szívébe zárta Rockyt. Kiváltságos helyzetben vagyok, amiért kitalálhattam és eljátszhattam ezt  a jelentőségteljes karaktert. Bár megszakad a szívem, ki kell mondanom: egyszer sajnos mindennek vége. Hálával tartozom nektek, ti kedves és nagylelkű emberek! A legcsodálatosabb dolog viszont az, hogy Rocky igazából soha nem fog meghalni, mert tovább él bennetek!

Stallone Rocky mellett Rambótól is hamarosan elbúcsúzik. Erre utal többek között az is, hogy míg az 1982-es Rambo First Blood, azaz Első vér címen futott, a 2019-ben mozikba kerülő Rambo 5 alcíme az lesz, hogy Last Blood, azaz Utolsó vér. (via NME.com)