Ennyit a huhogókról: 455 milliós rekordbevétellel nyitott a Marvel Kapitány!

Ez az eddigi legtöbb pénz, amit egy női főszereplővel leforgatott film egyetlen hétvége alatt kaszált.

Hiába hirdettek bojkottot a Brie Larsonra megharagudó „képregényrajongók”, és hiába lett a Marvel Kapitány gyengébb, mint az eddigi Marvel-blockbusterek, a bemutató utáni első hétvégéjén megdöntött egy rekordot és behúzott egy második helyet a 455 millió dolláros nyitóhétvégéjével!

  1. Ez az eddigi legjobb hétvégéi bevétel azoknál a filmeknél, amelyekben női főhős szerepel.
  2. Ez a szuperhősfilmek történetének második legjobb nyitóhétvégéje, csak a Bosszúállók: Végtelen háború előzi meg a maga szerény, 640 millió dolláros nyitóbevételével.

A múlt héten azért még nem lehetett volna biztosra megjósolni ezt a kirobbanó sikert . A kritikák eléggé megosztóak voltak a filmmel kapcsolatban, és a Marvel stúdió intenzív reklámkampánya mellett azért egy elég erőteljes trollkodás is végigsöpört a közösségi médián a Marvel Kapitánnyal kapcsolatban.

A Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálon ugyanis elárasztották a film adatlapját az „azértsenézemmeg”-hozzászólások (ezt a lehetőséget azóta megszüntette az oldal), mert a film főhősnője, Brie Larson korábban szóvá tette: a sajtóvetítések után a szuperhősfilmekről megjelenő kritikák többségét miért mindig a fehér férfiak írják? Ez többeknek vörös posztó volt, felháborodott internetezők ezrei kiáltották ki szexistának és rasszistának Larsont – holott nagyon is életszagú megállapítás volt a színésznőtől az, hogy a képregényfilmekről többségében férfiak írnak, hiszen korábban évtizedeken keresztül „fiús dolog” volt geeknek lenni, képregényeket olvasni és ilyen témában írni. (via Movieweb)