Eredetileg teljesen máshogy tűnt volna fel az idős Han Solo a Star Wars 7-ben

A kultikus „Csuvi, hazaértünk!” mondat el sem hangzott volna a leharcolt Millennium Falconon.

Divat szidni az új Star Wars-trilógiát, de az kétségtelen tény, hogy a 2015 karácsonyán mozikba került Az ébredő Erőt még a legmegveszekedettebb Disney-gyűlölők is nagyon várták, nem véletlenül kaszált 2 milliárd dollárt a film világszerte a mozikban. Akit pedig nem járt át a jóleső borzongás annál a résznél, amikor az idős Han Solo és hűséges vuki másodpilótája, Csubakka (vagy akkor most valójában Csuvakka?) sok évtizednyi űrbéli bolyongás után először lépett a Millennium Falcon fedélzetére, az nem is igazi Csillagok háborúja-rajongó!

Forrás: The Walt Disney Company / Lucasfilm / Fórum Hungary / Port.hu

 

Nos, öt évvel a Star Wars 7 bemutatója után derült ki, hogy a mára már kultikussá vált „Csuvi, hazaértünk!” mondat eredetileg el sem hangzott volna a leharcolt teherűrhajón, a jó öreg Han Solo csempészkapitányt ugyanis teljesen más jelenetben láthatták volna először újra a nézők A Jedi visszatér óta. Ezt a film egyik látványtervezője, Christian Alzmann mesélte el, amikor kirakta az alábbi képet pár napja az Instagramjára:

Korai vázlatrajz arról, hogyan láttuk volna viszont Hant Az ébredő Erőben. Asztal alá ivott volna mindenkit a kantinban!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Early concept for how we might have met Han in Star Wars: The Force Awakens. Out-Drinking everyone at a cantina. #starwars #theforceawakens #hansolo #harrisonford #conceptart #digitalart

Christian Alzmann (@calzmann) által megosztott bejegyzés,

A jelenet arra utalt volna, hogy annak idején az 1977-es Csillagok háborújában is egy Mos Eisley-i kricsmiben láthattuk először a vagány űrcsempészt, amikor Luke és az öreg Ben Kenobi a galaxis leggyorsabb teherhajóját keresték a Tatooine bolygó elhagyásához. A „Csuvi, hazaértünk!”-jelenet persze sokkal szívbemarkolóbb lett végül a Star Wars 7-ben, akárcsak Han halála. Utóbbit követően egyébként Harrison Ford igen erősen elcsodálkozott, amikor J.J. Abrams azt mondta neki, hogy el kéne jönnie a Skywalker kora forgatására is.

Amikor [J.J. Abrams] megkért erre, azt válaszoltam, hogy »Hülyéskedsz? Hát meghaltam!« Mire ő azt mondta, hogy »Csak bizonyos értelemben haltál meg. Meg tudnád csinálni!« Ekkor persze még nem írt meg semmit a forgatókönyvből, csak annyit mondott, hogy »Nagyon jó lesz!« Így hát azt mondtam, rendben. Ha J.J. Abrams kér tőled valamit, azt nagy valószínűséggel meg is fogja csinálni. Nagyon meggyőző figura!

(via The Independent & USA Today)