Erzsébet királynőnek új tetkója van

Soha korábban nem láttuk még így A tetovált lány Lisbeth Salanderjét, hiszen az Ami nem öl meg című folytatásban/rebootban már egy harmadik színésznő, a II. Erzsébet életéről mesélő The Crown című sorozatból ismert Claire Foy játssza. Nézd meg az előzetest!

Miután a 2011-es A tetovált lány, Stieg Larsson bűnügyi regényének David Fincher rendezésében, Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével készült amerikai verziója nem hozta a stúdió által várt számokat, a Sonynál úgy döntöttek, hogy rebootolják a filmet, és a könyveredeti két folytatását (A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől) kihagyva rögtön a negyedik, már nem Larsson által írt kötetre, az Ami nem öl meg címűre ugranak – immár Fincher, Craig és Mara nélkül.

Rooney Mara a 2011-es A tetovált lányban. Forrás: InterCom

 

A Millennium regénysorozatot az író eredetileg tízkötetesre tervezte, de 2004-ben bekövetkezett váratlan halála miatt csak hármat tudott megírni. A folytatásokról szóló jegyzetei özvegye birtokában voltak, de mivel hivatalosan nem voltak házasok, ő nem adhatott ki ezek felhasználásával további regényeket, hiszen a szerzői jogok így Larsson örököseinél, apjánál és testvérénél landoltak, akik nem tudtak megegyezni a volt élettárssal, és inkább megbíztak egy David Lagercrantz nevű írót, aki azóta már két folytatást is írt: az Ami nem öl megen kívül a Mint az árnyékot.

Az új filmben tehát nem sok minden fog emlékeztetni a rajongók által megszokottakra, hiszen az író, a rendező, a férfi és a női főszereplő is megváltozott. A történések középpontjában egyébként egyúttal már egyértelműen Lisbeth Salander áll, nem oszlik meg a figyelem Mikael Blomkvist és a lány között (ez a most nyilvánosságra hozott előzetesből is kiderül), akit a svéd filmfeldolgozásokban szerepelt Noomi Rapace és az amerikai verzió tetovált lánya, Rooney Mara után az elsősorban a The Crown című sorozatból ismert Claire Foy alakít.

A magyar mozikban november 8-án debütáló Ami nem öl meget Fede Alvarez (Gonosz halott, Vaksötét) rendezte, és Foyon kívül játszik benne Sylvia Hoeks (Szárnyas fejvadász 2049), Stephen Merchant (Az a bizonyos első év, Logan – Farkas), Vicky Krieps (Fantomszál) és Claes Bang (A négyzet) is.


(via Independent)