Eszem-f*szom megáll, autósmoziban adják a Ford Fairlane-t!

Augusztus 6-án, pénteken a híres-hírhedt rock&roll detektív kalandjait nézhetjük meg a Lupa Drive-in Autósmoziban.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta heti négy alkalommal csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Blöff vagy a Macskafogó. A jobbnál jobb filmek sora augusztus 6-án,  a Ford Fairlane kalandjaival folytatódik.

Forrás: Mokép

Renny Harlin hatalmasat bukó, de nálunk Magyarországon (alighanem a főhőst szinkronizáló Nagy Feró személye miatt) kultikus alkotássá magasztosult filmben Ford Farlaine, a rock'n'roll detektív (Andrew Dice Clay) munkáját követhetjük nyomon. A jellegzetes barkót és Elvis-frizurát viselő, mocskos szájú nyomozó annyira menő, hogy kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja, lévén bennfentes a zenei szakmában. Most épp egy heavy metal énekes halálának körülményeit vizsgálja, miközben meggyűlik a baja egy elmebeteg gyilkossal, egy üresfejű libával, az epekedő titkárnőjével, valamint a rendőrség egyik oszlopos tagjával (Ed O'Neill, magyar hangja Balázs Péter), aki azt képzeli, hogy popsztár is lehetne belőle.

Ez az a film, ami tényleg senkit sem hozott lázba a maga korában, kivéve a spanyolokat, a norvégokat, és bennünket, magyarokat. 1990-ben három „anti-Oscart”, azaz Arany Málna-díjat kapott: ez lett a legrosszabb film, Andrew Dice Clay a legrosszabb főszereplő,  Daniel WatersJames Cappe és David Arnott pedig a legrosszabb forgatókönyvírók. Ezeken kívül három másik jelölést is kapott: legrosszabb rendező (Renny Harlin) és legrosszabb mellékszereplő (Wayne Newton, Gilbert Gottfried) kategóriákban. A Ford Fairlane kalandjai anyagilag is óriási bukás volt, a 20 millió dolláros költségvetését épp hogy csak visszahozta a mozipénztáraknál – további érdekességeket ebben a tavalyi, 30 éves évfordulós cikkünkben írtunk a filmről.

Végezetül íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg a Ford Fairlane kalandjait, és később esetleg más filmet is:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!