Ewan McGregor szakállt növesztett, máris az új Obi-Wan-filmről faggatják

Egy új Lego-készlet elspoilerezte a Han Solo spin off nagy fordulatait. Star Wars-hírek.

Továbbra is töretlen Az utolsó Jedik sikere: a kritikusok és a Star Wars-rajongók éles vitái ellenére kevesebb, mint egy hónap alatt 1,2 milliárd dollárt kaszált világszerte. A nagy hype-ban persze az is szerepet játszik, hogy naponta kijön valami Star Wars-filmekkel kapcsolatos hír, pletyka és érdekesség – ezekből szedtünk össze ismét egy csokorra valót.

  • Óriásit bakizott a Lego! A legújabb Star Wars-készletük ugyanis elspoilerezett egy-két infót a Han Solo spin offról. Megvillantottak egy darabkát a poszterből. Kiderült, hogy Emilia Clarke karakterét Qi'ra-nak hívják- Lesz egy új szörny koréliai véreb néven. Fontos helyszín lesz a Mimban bolygó, amit egyedi dizájnt kapott rohamosztagosok védenek. Kapunk egy női droidot DD-BD néven, valamint egy piros kesseli robotot. Woody Harrelson Han Tobias Beckett nevű mentorát alakítja majd (aki egy fontos dramaturgiai ponton Hannal együtt a Birodalmi Szenátus egy-egy tagjának maskarájába bújik, majd segít Hannak elkötni egy TIE Fightert), és a Millennium Falconnak is egy korai verzióját (itt még egybe van építve az orra, a jól ismert U alakú bevágásnak nyoma sincs) láthatjuk majd az idén mozikba kerülő, hányattatott sorsú filmben. (via Geektyrant)
  • Kiderült, hogy eredetileg George Lucas ötlete volt az, hogy Han és Leia fia álljon át a sötét oldalra, és a fiú ölje meg Hant, Luke pedig bujkáljon száműzetésben. A hírt maga Pablo Hidalgo, a Lucasfilm Story Group egyik prominense tette közzé a Twitterén, válaszul azokra a rajongói vádaskodásokra, miszerint a Disney-féle új filmek semmibe veszik Lucas örökségét. A Disney és J. J. Abrams mindössze annyit változtattak, hogy szétszórták két filmbe Lucas eredeti ötleteit, és átnevezték a hősöket: Skylerből és Kirából Finn és Rey lett, Uber vezérből pedig Snone fővezér. (via Comicbook.com)
  • Ewan McGregor a Fargo című tévésorozatért kapott Aranyglóbusz-díjat a vasárnapi Golden Globe-gálán. De mivel az újságíróknak feltűnt, hogy az évek óta csupasz arcú sztár ismét favágós körszakállat növesztett, rögtön elindultak a találgatások: vajon már az önálló Obi-Wan Kenobi mozifilmre készül, amit 2020 környékén akar bemutatni a Disney? Vagy esetleg Erő-szellemként fog felbukkanni a J. J. Abrams rendezésében készülő, már 2019-ben mozikba kerülő Star War IX-ben? Az is gyanús, hogy a szakállas McGregor újra elkezdett edzeni és küzdősportolni a fitnessguru Tony Horton segítségével, de hivatalosan egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy a Disney egyáltalán vele képzeli-e el az Obi-Wan-filmet, vagy valaki mással. A frissen díjazott sztár a Golden Globe-gálán sem tudott mást mondani az újságírói kérdésekre, csak annyit, hogy halott az Obi-Wan-film tervéről, de semmi konkrétumot nem tud, ezért inkább gyorsan elkezdte dicsérni a karácsonykor megnézett Az utolsó Jediket, és elhadarta a jövőbeli terveit: pihenés a sok forgatás után, utána valami saját, kisköltségvetésű produkció megrendezése, esetleg egy újabb tévésorozat. Csak ezekhez minek a körszakáll?!?

Az Obi-Wan spin off film körüli pletykák miatt egyébként ismét nagyot megy a neten egy évekkel ezelőtti kép a Lucasfilmnél dolgozó Chris McGrath-től, ami kopott köpenyben, guberáló kesztyűvel ábrázolja a Tatooine sivatagbolygón önkéntes száműzetésbe vonult Kenobit.

Forrás: Chris McGrath / christianmcgrath.com