Ez Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezőjének kedvenc jelenete a Star Wars előzménytrilógiából

J.J. Abrams választásán meg fogsz lepődni.

Az amerikai premier előtt egy nappal, december 19-én mutatják be a magyar mozik a Star Wars: Skywalker korát, és ennek kapcsán J.J. Abrams direktor folyamatosan adja az interjúkat. Az Abrams által frissen rendezett alkotás egy több mint 40 éves saga végére tesz majd pontot, így adódott a kérdés, hogy a kilencedik epizódot dirigáló Abramsnek mi a véleménye a korábbi részekről.

A direktorral az Entertainment Weekly által készített interjúban konkrétan az előzménytrilógiára, azaz a Star Wars I. rész – Baljós árnyakra, a Star Wars II. rész – A klónok támadására és a Star Wars III. rész – A sith-ek bosszújára terelődött a szó. Abrams pedig elmesélte, hogy neki a kedvenc jelenete A sith-ek bosszújából az a képsor, amikor Palpatine szenátor átcsábítja Anakin Skywalkert a Sötét Oldalra egy Darth Plagueis nevű sith nagyúrról mesélt történet segítségével.

„Van valami ebben a jelenetben.

Nem történik semmi, csak két ember ül egymás mellett, de még így is nagyon érdekes vizuálisan. És úgy gondolom, Ian (a Palpatine-t játszó Ian McDiarmid – a szerk.) alakítása valami lenyűgöző” – magyarázta döntését a rendező, aki utána egy másik képsorról is elmondta a véleményét.

Abrams ugyanis visszakérdezett, hogy az őt kérdezgető riporternek melyik a kedvenc jelenete az előzményfilmekből, és a férfi a Darth Maul és a Liam Neeson alakította Qui-Gon Jinn között lezajlott párbajt nevezte meg. A rendező úgy véli, ez a rész is csodálatos, de érzése szerint túl hamar vége lett: szerinte ez a karakter SPOILER! ennél hosszabb búcsújelenetet érdemelt volna.


(Collider)