Ez Tarantino kedvenc filmje az idén

Bár még két hónap hátra van az évből, a kultrendező már letette a voksát egy horror mellett. Vajon melyik film lehet az?

„Tarantino azt mondta nekem, hogy lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de idén eddig a kedvenc filmje, most figyelj, a Préda.

Így van, az az aligátoros-hurrikános horror, amit Alexandre Aja rendezett, és a Paramount hozta ki júliusban, nem sokkal az ő filmje (a Volt egyszer egy… Hollywood – a szerk.) előtt”

– mesélte Pete Hammond, a Deadline újságírója, a direktorral folytatott személyes beszélgetés alapján.

A Préda egyébként a neves francia horrorrendező, Alexandre Aja alkotása, aki olyan remek filmekkel indított, mint a Magasfeszültség című francia horror és a Sziklák szeme című remake, amit már az Egyesült Államokban készített, és kifejezetten színvonalasan sikerült. Ezt követte a Kiefer Sutherland főszereplésével forgatott Tükrök, majd a 2010-es Piranha 3D-vel kicsit lement kutyába.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Szarvak című 2013-as bizarr felnőttfantasyt a direktor nem kisebb névvel, mint Daniel Radcliffe-fel forgatta, 2016-ban pedig a Jamie Dornannel készített Louis Drax kilencedik életével a thriller műfajában is kipróbálta magát. Legújabb alkotását, a világ mozijaiban idén nyáron bemutatott Prédát eredetileg hazánkban is forgalmazták volna, de májusban kikerült a megjelenések közül.

A Kaya Scodelario és Barry Pepper főszereplésével rendezett horrorfilm arról szól, hogy a főhősnő megtudja, hogy egy hatalmas hurrikán tart a szülei háza felé, és az apja nem veszi fel a mobilját. Haley ezért autóval odasiet az evakuációs zónába, hogy megnézze, mi van vele, és rájön, hogy csapdába esett a ház alatti alacsony szerviztérben. Amikor a nő lemászik hozzá, hogy segítsen neki, ő is csapdába esik, a víz egyre emelkedik, és még aligátorok is felbukkannak – sőt: egy hatalmas példány épp a biztonságba vezető lépcsőt zárja el...


(via IndieWire)